Yesemek Açık Hava Müzesi'ne yoğun ilgi

Gaziantep'te Hitit dönemine ait eserlerin yer aldığı Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'ni 2 bin 694 kişi ziyaret etti.

Yesemek Açık Hava Müzesi'ne yoğun ilgi
Yesemek Açık Hava Müzesi'ne yoğun ilgi
GİRİŞ 24.04.2021 17:08 GÜNCELLEME 24.04.2021 17:08 KAYNAK AA

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Hitit dönemine ait eserlerin yer aldığı Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'ni 2 bin 694 kişi ziyaret etti.

İslahiye ilçe merkezine 23 kilometre mesafedeki Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi'nde sfenksler, kapı aslanları, oturan aslanlar, kanatlı aslanlar, Amanos Dağlarını temsil eden Dağ Tanrısı kabartmaları, savaş sahnesi kabartmaları ve mimari parçalar bulunuyor.

Antik dünyada eşi benzeri olmayan 518 heykelin bulunduğu, 3 bin yıllık Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi'ni 2021 yılının ilk 3,5 ayında yerli ve yabancı 2 bin 694 kişi ziyaret etti.

UNESCO'nun Dünya Kültürel ve Doğal Mirası Geçici Listesi'nde yer alan atölye ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, turizm sezonu itibari ile de ziyaretçilerin daha artmasını dileyerek, "Tüm ziyaretçilerimizi Yesemek'e bekliyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL