Gabar Dağı'nda trekking keyfi

Terörden temizlenen Gabar Dağı, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla kente gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Gabar Dağı'nda trekking keyfi
Gabar Dağı'nda trekking keyfi
GİRİŞ 25.04.2021 12:19 GÜNCELLEME 25.04.2021 12:25 KAYNAK İHA
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yıllarca terörün gölgesinde kalan, sahip olduğu zengin doğal güzellikleri ve tarihi yapıları yeterince yansıtamayan Şırnak, kavuştuğu huzurla doğaseverlerin bir numaralı tercihi haline geldi. Manastır Dağı olarak da bilinen Gabar Dağı pek çok tarihi ve kültürel zenginliği bünyesinde barındırırken, tesis edilen güven ve huzur ortamıyla yerli ve yabancı turistlerin trekking merkezi oldu. Şırnak’ta bir grup doğasever tarafından Gabar Dağı'na yürüyüş düzenlendi.

"GABAR TURİZME AÇILMALI"

Şırnak’ta kültür ve sanat çalışmaları yürüten Akif Özek, "Bölgede yaklaşık 2 yıldır valilik oluruyla kültür ve sanat çalışmaları adı altında keşif çalışmaları yapıyoruz. Hem havadan hem de karadan çekimlerini yapıp, buraları sosyal medyada tanıtıyoruz. Buralardaki kültür ve sanat çalışmalarımızı sosyal medya aracılığıyla gören sosyal medya fenomenleri, doğa gezginleri bizlere ulaşıyorlar. Bizim gittiğimiz rotalarda eşlik etmek istiyorlar. Biz de yaptığımız programda gerekli güvenlik önlemleri alıyoruz, gerekli yerlere bilgi veriyoruz. Buraların turizme açılmasını istiyoruz" dedi.

"BU BÖLGE ARTIK ÇOK GÜZEL"

Gezginlerden Ayşe İlhan, "Arkadaşlarla birlikte bölgede yürüyüş yapıyoruz. Özellikle doğada saklı kalmış tabiat güzellikleri ve kültürel mirasları görmeye gidiyoruz. Gerçekten bu bölgeler görülmesi gereken çok güzel yerler. Fakat insanlar ya bunun farkında değiller ya da geldikleri yeri önemsemiyorlar. Biz daha çok buraları keşfetmeye geliyoruz. Buralara nefes almaya geliyoruz. Bu bölgeler gerçekten artık çok güzel. O yüzden mutluyuz" diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • erbat 3 yıl önce Şikayet Et
    valla irak o bölgelere sahip cikamiyor bizlerin cikmasi lazim pkk neredeyse oraya kadar girilmeli bir dahada cikilmamali
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada güzel keçi otlatılır
    Cevapla
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Heralde yani dışarı taştı artık, ABD ve Avrupa'ya inşallah başınızı oralarda yersiniz. Yılanı beslediniz bizde üzerinize attık inşallah sizi ısırır.
    Cevapla
  • Erbat ve Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizlerin anlamada problemleriniz var iyi okuyun arkadaş Hans derken gavura hitap ediyor PKK yı bekleyenlere başınızı yesin diyor nasıl olupta anlayamadınız bende sizi anlayamadım
    Cevapla
  • erbat 3 yıl önce Şikayet Et
    hans ne yazdiysan iyimi kotumu anlasilmiyor inşaAllah dediginden iyi bazilari ney anlamadik
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Hans ismindende anlaşılıyor ne olduğun ALLAH seni islah etsin
    Cevapla
  • chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    chp çıldırır
    Cevapla
  • Serpeze 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizmle birlikte yaylaciliga açın başka türlü et fiyatları düşmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle