Türkiye, bu 14 ülkeden PCR testi istemeyecek

SHGM tarafından yayımlanan notama göre 14 ülke için PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Öte yandan, daha önce listede yer alan İsrail,

Türkiye, bu 14 ülkeden PCR testi istemeyecek
Türkiye, bu 14 ülkeden PCR testi istemeyecek
GİRİŞ 15.05.2021 17:29 GÜNCELLEME 15.05.2021 17:38 KAYNAK İHA
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Korona virüs tedbirleri kapsamında Hong Kong, Çin, Vietnam, Avustralya, Yeni Zellanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya’dan gelen yolcuların PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Daha önce ismi bulunan İsrail ise listeden çıkarıldı.

Korona virüs önlemleri kapsamında Türkiye'ye girişlerde tüm ülkelere uygulanan PCR testi zorunluluğunun 15 Mayıs’tan itibaren, Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya’dan gelecek yolcular için uygulanmayacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda bugün itibariyle belirtilen ülkelerden gelen yolcular için PCR testi uygulaması devreye girdi.

SHGM NOTAM YAYIMLADI

Konuya ilişkin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından yayımlanan notamda “14 Mayıs 2021 tarihi itibarihi saat 21.00 UTC (Türkiye saati ile 15 Mayıs saat 00.00) itibariyle Hong Kong, Çin, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya’dan gelen yolcuların PCR testi sonucu sunmaları istenmeyecektir” denildi.

İSRAİL LİSTEDEN ÇIKARILDI

Öte yandan, daha önce belirtilen listede İsrail de bulunurken, son güncellemede değişikliğe gidildiği görüldü. SHGM’nin yayımladığı listede İsrail yer almadı.

YORUMLAR 8
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi sığınaklara kaçar
    Cevapla
  • Arif olan 2 yıl önce Şikayet Et
    Iste simdi mecbur saldırıyı durduracaklar. İsrail şimdi yandı.
    Cevapla
  • İslam 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha Tebrikler alkişşş
    Cevapla
  • Birtürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede siyasi partilerin %45 israil yanlısı Oyuzden bu kadar tepki veriyoruz
    Cevapla
  • Selcuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerim yaşardı goruyonmu listede İsrail yok bebek katili
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle