Turizmciye müjde! KDV desteği uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada KDV desteğinin bir ay daha uzatılacağını açıkladı.

Turizmciye müjde! KDV desteği uzatıldı
Turizmciye müjde! KDV desteği uzatıldı
GİRİŞ 22.06.2021 09:32 GÜNCELLEME 22.06.2021 09:32

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, turizm sektörünü yakından ilgilendiren müjdeyi paylaşarak, KDV desteğinin bir ay daha uzatılacağını aktardı.

Azerbaycan ziyaretinin ardından Antalya'ya geçtiğini anımsatan Erdoğan, Güneydoğu Avrupa iş birliği sürecinin zirve toplantısını ve Antalya Diplomasi Forumu'ndaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin pandemi ile mücadelesi hakkında da değerlendirmelerde bulunarak şöyle konuştu:

"Tarımda yaşanan kuraklık sebebiyle ortaya çıkacak muhtemel sıkıntılara karşı tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Salgın ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan durumu istismar ederek hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara da izin vermeyeceğiz. Gerekli dersi vereceğiz. Toprak Mahsulleri Ofisimizi en etkin şekilde devreye sokarak, uygun fiyatlı yem hammaddesi satışını Temmuz ayında başlatıyoruz. Salgın döneminde işlerine ara vermek veya sınırlandırmak zorunda kalan esnaflarımızı kısa çalışma ödeneğinden, kira ve ciro desteğine kadar pek çok yöntemle destekledik. Diğerleriyle uyumlu şekilde turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini de bir ay daha uzatıyoruz. Aşılamada dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldık. Haziran ayı ile birlikte aşılamayı hızlandırarak Türkiye'nin bu cendereden bir an önce kurtulabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Hamdolsun bu konuda oldukça iyi bir yere geldik. Bugün itibarıyla yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaşmıştır, son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. Son olarak 30 yaşa kadar indirdiğimiz aşılama faaliyetlerini aynı hızla sürdüreceğiz. Hedefimiz birkaç hafta içinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır. Böylece Türkiye'nin salgın krizini en az sıkıntıyla ve ilk atlatan ülkelerden biri olmasını sağlamak istiyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL