Frig Vadisi’nde yeni rota: Ayazini

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini son günlerde adını en fazla duyuran turizm rotası.

Frig Vadisi’nde yeni rota: Ayazini
Frig Vadisi’nde yeni rota: Ayazini
GİRİŞ 02.07.2021 12:58 GÜNCELLEME 02.07.2021 12:59 KAYNAK İHA

Turizmin yeni gözdesi, içerisinde doğal güzellikleri, kaya anıtları, kaya yerleşimleri, açık hava tapınakları, peri bacaları ve 5 bin yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en güzel vadileri içerisinde yer alan Frig Vadisi, sahip olduğu tarihi değerlerin çoğunlukla bulunduğu Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini son günlerde adını en fazla duyuran turizm rotası.

Vali Gökmen Çiçek öncülüğünde hayata geçirilen projeler ile bambaşka bir görünüme kavuşan, var olan saklı güzelliğini ve tarihi değerlerini bir bir gün yüzüne çıkaran Ayazini, her geçen gün daha çok ilgi görüyor, daha çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Programları dahilinde sık sık bölgede incelemelerde bulunan ve yapılan en ufak işi, en ufak çalışmayı ile takip eden Vali Gökmen Çiçek, ilk görüşte aşık olduğum dediği Ayazini’ye ayrı bir değer, ayrı bir önem veriyor. Bugünkü programı dahilinde Eğitimci-Yazar Veli Cengiz ve beraberindeki grupla birlikte Ayazini’de incelemelerde bulunan Vali Çiçek, heyetle birlikte hem bölgeyi gezdi hem de çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İŞ DÜNYASININ YATIRIMLARI DA HIZLA İLERLİYOR

Ayazini Köyü’nde iş dünyasının yatırımları da hızla ilerliyor. Çalışmalarına erken başlayan Ayazhan tüm hazırlıklar tamamlandı ve misafirlerini ağırlamaya başladı. Bir başka firma tarafından inşa edilen, içerisinde yöresel lezzetlerin satış ve ikramının yapılacağı, konuklar için uygulama atölyesinin yer alacağı tesis, yöresel ürün satış noktası, kafe ve restoran olarak hizmet verecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL