Suluada'ya akın var! Turistler hayran kaldı

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Maldivler'e benzetilen Suluada'ya turist akını var.

Suluada'ya akın var! Turistler hayran kaldı
Suluada'ya akın var! Turistler hayran kaldı
GİRİŞ 10.07.2021 11:56 GÜNCELLEME 10.07.2021 12:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adrasan Sahili açıklarındaki Suluada, ziyaretçilerini büyülüyor. Yerleşimin bulunmadığı adaya teknelerle ulaşan yerli ve yabancı turistler, turkuaz renkli berrak suyun ve bembeyaz kumların tadını çıkarıyor. 

Beyaz kumu, pırıl pırıl denizi, kıyılarında Akdeniz fokları ve orfozlara yuva olan sualtı mağaraları ve su kuşlarıyla 'Antalya'daki Maldivler' olarak nitelendirilen Sulu Ada, binlerce tatilci ve turisti ağırlıyor. 

Kumluca İlçesi'nde Adrasan ile Gelidonya Burnu arasında kıyıdan yaklaşık 1.5- 2 kilometre uzaklıkta bulunan, antik çağda 'Krambusa' adıyla anılan, üzerinde yerleşim alanı bulunmayan bakir adanın en önemli özelliği; tatlı su kaynağı barındırması. Çağlar boyunca denizciler için önemli bir su kaynağı olan Sulu Ada'nın çevresinde çok sayıda sualtı mağarası bulunuyor. Kuş ve deniz canlıları için çok önemli bir yaşam alanı olan adanın beyaz kum ve çakıldan oluşan sahili ise görenlere dünyaca ünlü tatil cenneti Maldivler'i hatırlatıyor.

YORUMLAR 9
  • HKank 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tekneleri yetkililer görmüyor mu
    Cevapla
  • Nazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün oradaydık.Şahane bir yer gerçekten ama yüreğim dedik tekneler dipdibeydi.Bir ara iki tekne arasında kıyıya çıkmaya çalışırken yarım metre ile ezilmekten kurtuldum.Ödüm koptu.
    Cevapla
  • Nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yediği içtiği tatil yaptığı piknik yaptığı yeri pisletip gidenler eğitilmeli hemde çok acil mıntıka temizliği dersi gösterilmeli uygulamalı.Bu eğitimleri çöp temizleme hizmetini yapan belediyeler vermeli..çöpünü toplamasını bilmeyen belediyelerde acil eğitim verilmeli..
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yaaa. Tekne den yüzecek yer kalmamış. Pislenme başladı, en kısa sürede çöplüğe çevirirler...
    Cevapla
  • Polat Ormancı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ancak Maldivler'i görmeyenler orası Maldivler'e benzettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle