Salda'ya artık araç girişi yasak! Ring dönemi başladı

Salda Gölü’nde koruma planı kapsamında ‘Maldivler’ olarak bilinen beyaz kumsala araç girişi yasaklandı.

Salda'ya artık araç girişi yasak! Ring dönemi başladı
Salda'ya artık araç girişi yasak! Ring dönemi başladı
GİRİŞ 21.07.2021 12:59 GÜNCELLEME 21.07.2021 13:06 KAYNAK İHA
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde koruma planı kapsamında ‘Maldivler’ olarak bilinen beyaz kumsala araç girişi yasaklandı. Vatandaşlar otopark bölümünden kumsala ‘Gara Tren’ ring seferleriyle taşınıyor.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz rengi berrak suyunun güzelliğiyle "Türkiye’nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nün doğallığının korunması için başlatılan koruma ve düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Salda Gölü’nün Beyaz Adalar kısmına araç girişinin yasaklanmasının ardından girişe otopark yapıldı. Salda Gölü’nde fotoğraf çekilmek isteyen ziyaretçilerin göl kenarına kadar ücretsiz bir şekilde götürülmesini sağlayan Golf aracı ile ‘Gara Tren’ ring seferleri başlatıldı. Salda Gölü'nü koruma kapsamında saatte en azla 600 kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü’nde ziyaretçilerin artmasından dolayı önümüzdeki günlerde 45 kişilik elektrikli trenlerin sayısının arttırılması planlanıyor. 2 gün önce uygulamaya geçirilen ‘Gara Tren’ ring seferlerinin 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 trene çıkarılarak gün içerisinde sürekli bir şekilde hizmet vereceği öğrenildi.

Ayrıca vatandaşların ücretli olarak giriş yapabildiği Beyaz Adalar bölümünün giriş kısmında görevliler ziyaretçilerin araçlarını otoparka bırakması, beyaz kumlara basılmasının ve gölde suya girmenin yasak olduğunu belirten uyarılarda bulunuyor.

"DIŞARIYA PARK ETMELERİ ÇOK İYİ OLMUŞ"

İzmir’den Salda Gölü’ne gelen Şükrü Duygun, “Eşimle beraber bu tarafa bir seyahat düşündük. Salda Gölü’nü çok iyi bulduk. Otopark olarak dışarıda park etmeleri çok iyi olmuş. En azından doğayı koruma amaçlı. Servis araçları ve tren ile göl kenarına kadar götürüyorlar. Gayet memnunuz” dedi.

"TRENLER İLE GÖLE KADAR GÖTÜRDÜLER, GÜZEL BİR HİZMET"

Salda Gölü’nün doğal yapısının korunması amacıyla yapılmış olan araç girişlerinin yasaklanmasının güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Sebile Uğur, “Hollanda’dan geldik. Arkadaşlarımız muhakkak görmeniz gereken bir yerdi demişti. Ama doğayı korumak için göle girmek yasaklanmış. Bence güzel bir uygulama. Araçlar da giremiyor. Ama trenler ile sağ olsunlar görevliler oraya kadar götürdüler. Güzel bir hizmet. Teşekkür ederiz. Doğayı koruyalım çünkü bu doğayı hiçbir yerde bulamayız” diye konuştu.

"BURASI DOĞAL BİR HARİKA"

Ankara’dan Salda Gölü’ne ziyarete gelen Ferit Ova ise araçların girişlerinin yasaklanması ile ilgili olması gerekenin bu olduğuna dikkat çekerek “Burası sonuç itibariyle doğal bir harika. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Buralar Türkiye için çok güzel varlıklar. Buraları korumamız lazım” diye ifade etti.

YORUMLAR 4
  • Turizmci... 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes doğal güzellik ten trenden bahsediyor o kısmını anladık Neden kimse otopark ücretinden bahsetmiyor..? Oraya Turist getiren acentanın otobüsü ki devlete zaten acenta kimliğiyle tomarla vergi ödüyor orda ki esnafa para kazandırıyor bi de çakma Maldivler de ki 10 sene öncesine kadar mesanesi okunmayan yerde şimdi 150 Lira Otopark ücreti Midibüse 50 lira otopark ücreti. Buna ne denir..? Tur maliyetleri zaten uçtu mazota kaç defa zam geldi konaklama ücreti seyahat sigortaları ne alemde bilen var mı binlerce rehber evde oturuyor bu sebeplerden dolayı 15 aydır işsiz. Acentalar 3 gün sonra burayı programdan çıkarırsa ne olacak..?
    Cevapla
  • hlt01 2 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi yapılıyor. Allah razı olsun devletimden. bu millet aracı da göle sokar aracı gölün kenarına çeker, mangalda yapar, içki şişeleriyle doldurur gölü. devletimiz koruma tedbirleri kapsamında hiç kimseye eyvallah etmemelidir. takdir ve tebrik ederim. çok güzel uygulama.
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    O tren benzetmesi alamet ne öyle? Yaa dogru dürüst bir fikir yokmu? Cakma Walt Disney gibi olmus. Elinizde Zümrüt var, siz ona boncuk muamelesi yapiyorsunuz.
    Cevapla
  • samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında tamamen kapatacaklar gölü uzaktan dürbünle izleyeceğiz. Gitmesekte görmesekte o göl bizim gölümüzdür.
    Cevapla