Muhteşem manzaralar! Türkiye'nin 'en mavi' rotaları

Yaz bitmeden önce son bir tatil planı yapıyorsanız, yazımızda bulunan yerleri muhakkak listenize ekleyin...

Muhteşem manzaralar! Türkiye'nin 'en mavi' rotaları
Muhteşem manzaralar! Türkiye'nin 'en mavi' rotaları
GİRİŞ 17.10.2021 17:36 GÜNCELLEME 17.10.2021 17:36 KAYNAK HABER7

Masmavi bir deniz düşünün... Suyun rengi o kadar berrak ki denizin dibini görebiliyorsunuz. Aklınıza ilk Maldivler gelmiş olmalı. Hayır, hayır böylesi harika bir denize girmek için o kadar yol katetmenize gerek yok. Ülkemizde Maldivler'i aratmayacak koylar, plajlar ve adalar var. Tabii tam anlamıyla bir Maldivler değil, çok çok büyük beklentiniz olmasın. Maldivler'in de hakkını yemeyelim şimdi.

KALEM ADASI

Ülkemizin tek ada oteli olma özelliğine sahip olan Kalem Adası, masmavi deniziyle Asya'daki egzotik adaları anımsatıyor. Ege'nin incisi olarak adlandırılan bu ada İzmir'in Dikili ilçesinin bir parçasıdır. Ada sularının şifalı olduğuna dair bir inanış olduğundan ve denizinin cam gibi olmasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

AKBÜK KOYU

Muğla'da yer alan Akbük Koyu'nun adeta cam gibi bir denizi var. Burası Halep çamları ve zeytinlikler arasında kalan cennet gibi bir koy. Sessiz, sakin, kalabalıktan uzak olan Akbük Koyu, masmavi deniz arayanları tatmin edecek seviyede.

Eğer kamp severseniz, Halep çamlarının hemen altında çadır kurarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI

Kuşadası'nın en güzel noktalarından biri olan Dilek Yarımadası, Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar kıyılarda yayılım gösteren neredeyse tüm bitkilerin doğal olarak bir arada görüldüğü botanik bahçesi, yırtıcı kuşları ve vahşi hayvanlarıyla bir doğal kara alanı ve onu çevreleyen sualtı zenginlikleri, diğer yandan da yüzlerce kuş türünü barındıran, zengin balık çeşitleriyle bir delta ve bütün bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir doğa harikasıdır. 

Plajda güneşleniyorsunuz ve manzaranız da masmavi bir deniz var. Harika bir gün geçirmeniz için Dilek Yarımadası oldukça ideal.

KARGI KOYU

Datça'nın en güzel koyları arasında yer alan Kargı Koyu, tertemiz deniziyle dikkat çekiyor. Ege ve Akdeniz'in en güzel taraflarını almış bu koy, sapa ve sakin olmasından dolayı tüm doğallığını korumuş durumda. Kalabalıktan uzak, kafa dinleyebileceğiniz ve muhteşem denizinde keyif yapabileceğiniz ender yerlerden bir tanesi.

EKMEKSİZ PLAJI

Ekmeksiz Plajı, İzmir’in en estetik, en el değmemiş yeri. Seferihisar’ın en mavi plajı, merkeze 8 km uzaklıktaki mavi bayraklı Teos Ekmeksiz Plajı. Kamp yerleri ve piknik alanlarının bulunduğu çam ormanlarıyla çevrelenen eşsiz bir koy.

GİDEROS KOYU

Ege sahillerinden uzaklaşıp, yönümüzü biraz da Karadeniz'e çevirelim. Yeşil ve mavinin buluştuğu Kastamonu'da bulunan Gideros Koyu, sessiz ve sakin tatil arayışında olanların seyahat listesinde üst sıralarında yer almalı. Gideros Koyu'nun serin sularında denize girebilir ve balık tutabilirsiniz.

SİVRİCE KOYU - ASSOS

Koyun en büyük özelliği sessizliği. Genellikle rüzgarsız olduğundan denizi de çok sakin. Sahili yaklaşık 700 metre kadar. Su, dibini görebileceğiniz kadar berrak. Sessiz, sakin ve huzurlu tatil yapmak için burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca ada, Midilli'ye en yakın yer olduğu için, elle tutulacak kadar yakın görünüyor.

CENEVİZ KOYU

Ceneviz Koyu, Antalya'nın Adrasan ile Olimpos ilçeleri arasında bulunan koyların en güzellerinden biridir. Karadan ulaşımı yoktur. Turkuaz rengi suları ile çok güzel bir sahile sahip. Ceneviz Koyu, yüzmeye doyulmayacak koylardan arasında yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL