Sonbaharda kamp yapmak için 5 neden

Yaprakların oluşturduğu o harika manzara, sonbaharı kamp yapmak için en büyüleyici mevsim haline getiriyor.

Sonbaharda kamp yapmak için 5 neden
Sonbaharda kamp yapmak için 5 neden
GİRİŞ 12.09.2021 17:04 GÜNCELLEME 12.09.2021 17:10 KAYNAK HABER7
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Artık yaz günlerinin kavurucu sıcaklıklarını geride bıraktığımıza göre kamp yapmak için en keyifli zamanlar yaklaşıyor demektir. Rengarenk yaprakların oluşturduğu o eşsiz manzaranın ortasına çadır kurduğunuzu düşünün... Akşama doğru hava serinleyince kamp ateşini yaktığınızı düşünün... 

İşte sonbaharda kamp yapmak için 5 neden ve birkaç bonus bilgi;

1- SERİN HAVALAR

Uykulu gözlerle uyanıp, çadırınızdan çıktığınızda sabahın tertemiz, taze ve serin havası sizi karşılayacak. Sabahın ilk saatlerinde içinizi ısıtmak için içeceğiniz çay ya da kahvenin tadını başka bir yerde bulamayacağınıza emin olabilirsiniz. Bu serin havalarda kamp yapıyorsanız ve ekipmanlarınızı da doğru aldıysanız çok keyifli anlar sizi bekliyor demektir.

2- EN UYGUN FİYATLAR SONBAHARDA

Yaz sezonunda özellikle pandemi döneminde kamp alanlarına olan ilgi oldukça arttı. Bu durumda haliyle kamp alanı fiyatlarını yükseltti. Bununla birlikte kampta yanınıza alacağınız malzemelerin fiyatı da yükselişe geçti. Tabii sonbaharda bu ücretleri görmek mümkün değil. Gerek kamp alanlarında gerek kamp malzemelerinde ciddi oranda bir düşüş yaşanıyor. 

3- SİNEKSİZ, BÖCEKSİZ GÜNLER

Yazın sıcak havalarda bildiğiniz üzere çok sinek ve böcek olur. Ve bu durum kampta ciddi bir sıkıntılar oluşturuyor. Gece uyumanıza izin vermeyen sinekler, gündüz de sizi pek rahat bırakmıyor. Peki serin sonbahar günlerinden bu tarz durumlarla karşılaşıyor muyuz? Tabii ki de hayır. Sonbaharda ormanlık kamp alanları sivrisinek ve böceklerden arınıp çok daha rahat bir hale gelir.

4- KAMP ATEŞİ İÇİN DOĞRU ZAMAN

Kamp yapmanın en güzel yanlarından biride ateş başında vakit geçirmektir. Hem görsel , hem de yemekler için ateş, kampın vazgeçilmezidir. Sonbaharda hava serin ve orman yangınları riski daha azdır. Ayrıca yıldızlar altında battaniyeye sarılıp , çatırdayan ateşin sesini dinleyebileceğiniz kadar da serindir. Elbette ateşinizi kurallara uygun yakmaya dikkat ederek.

5- YILDIZLARIN KEYFİNİ ÇIKARIN

Bazı yıldız takımları sadece yılın belli zamanlarında gözlemlenebilirler. Sonbahar en bilindik yıldız takımlarını gözlemlemek için en doğru zamandır. Güneş battığında kafanızı yukarıya kaldırıp Büyük ayı ve Oriyon takım yıldızını görebilirsiniz. Yola çıkmadan bu takım yıldızları ile ilgili biraz bilgi edinmek gözleminizi ve seyrinizi çok daha anlamlı bir hale getirebilir.

YORUMLAR 2
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yanii. Bir de bu mu çıktı. Kapitalist dünya. Her şey harcamaya ve israfa sevk ediyor.
    Cevapla
  • Gizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Git dağa kamp kur ne alaka, manyak mısın
    Cevapla