'Cehennem Kuyusu'na inen ilk insanlar, ne keşfettiklerini açıkladılar

Ummanlı araştırmacılar, Yemen’de bulunan ünlü Cehennem Kuyusu’nun dibine inen ilk insanlar olarak tarihe geçti.

'Cehennem Kuyusu'na inen ilk insanlar, ne keşfettiklerini açıkladılar
'Cehennem Kuyusu'na inen ilk insanlar, ne keşfettiklerini açıkladılar
GİRİŞ 28.09.2021 10:39 GÜNCELLEME 28.09.2021 10:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta yayınlanan çalışmaya göre mağara kaşifleri, resmi adı Berehut Kuyusu olan 112 metre derinliğindeki efsanevi kuyunun dibinde mağara oluşumları ve ölü hayvanlara rastladıklarını açıkladılar.

Ünlü kuyu, birçok efsanenin oluşmasına sebebiyet vermişti. Bazı insanlar obruğun cinler için kullanılan bir hapishane olduğunu iddia etmiş, bazıları ise kuyunun dibinde dünyayı ortadan kaldırabilecek bir yanardağ olduğunu iddia ediyordu. Kuyunun ismi ise gelen kötü kokular sebebiyle “Cehennem Kuyusu” olarak belirlenmişti.

Umman sınırında bulunan kuyuya daha önce birçok amatör kâşif girse de en dibe kadar kimse ulaşmamıştı. Şimdi ise tarihte ilk kez Cehennem Kuyusu’nun dibine ulaşıldı.

9 METREYE KADAR ULAŞAN DİKİTLER KEŞFEDİLDİ

Umman Mağara Keşif Ekibi’nden 10 kişilik bir grup kuyunun dibine inmeyi başardı. Açıklamalara göre kuyunun dibinde yılanlar, kurbağalar, ölü hayvanlar, 9 metreye kadar uzanan dikitler ve mağara incileri bulundu.

Uzmanlar mağaradan kaya, toprak, su ve ölü hayvan örnekleri topladıklarını, önümüzdeki haftalarda bu örnekleri inceleyerek daha detaylı bir araştırma yayınlayacaklarını belirtti.

YORUMLAR 2
  • Sessiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç fograf yada resmi bir belge olmadan açıklama mı yapmışlar İlk biz ayak bastık die
    Cevapla
  • Ziyaretçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Okyanusta 11.000 Mt. derinliğimdeki Guam Çukuru'na yıllar önce hem de iki defa inilmiş olmasına rağmen, 112 Mt. derinlikteki bu kuyuya ilk defa inilmiş olması doğrusu çok tuhafıma gitti. Adamlar Mars'a uzay aracı gönderiyorlar.
    Cevapla