Dünyanın en havalı semtleri 2021 - Türkiye de listede

Her yıl 'dünyanın en havalı semtleri'ni yayımlayan Time Out bu yıl da bir liste hazırladı. Herkesin merak ettiği listeye Türkiye'de girdi. Bakın 'en iyiler' listesine giren semtimiz hangisi?

Dünyanın en havalı semtleri 2021 - Türkiye de listede
Dünyanın en havalı semtleri 2021 - Türkiye de listede
GİRİŞ 09.10.2021 14:41 GÜNCELLEME 09.10.2021 14:41

Her yıl en havalı semtleri yayınlayan Time Out bu yıl da yine enleri belirledi. Dünyanın farklı birçok yerinden muhteşem görünüme sahip olan semtleri listeye girerken Türkiye'den de bir semt bu listede yerini aldı. Harika manzaraları olan bu semtleri gelin yakından tanıyalım. En havalı semtler listesinde nereler var?

DÜNYANIN EN HAVALI SEMTLERİ 

İngiltere merkezli seyahat dergisi olan Time Out her yıl dünyanın en iyi semtleri adlı bir liste yayınlıyor. Geçen yıl Türkiye'nin bir semtinin bulunduğu listede 2021 yılında da bir semt bu listeye girmeyi başardı. Liste belirlenirken mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileri de göz önüne alındı. 

 

 Richmond, Melbourne

10-  Richmond, Melbourne 

Avustralya'da yer alan semt yemyeşil sokaklara ve muhteşem bir görünüme sahip. Her daim tertemiz olmasıyla dikkat çektiği gibi tertemiz sokaklara da sahip. 

Sai Kung

9- Sai Kung 

Hong Kong'da yer alan semtte manzarası ve güzel yaşam stiliyle öne çıkıyor. Okyanusa kıyısı ola semt seyahat eden herkesin ilgisini çekiyor. 

Ngor, Dakar

8- Ngor, Dakar

Senegal'in Dakar ilçesinde bulunan Ngor smeti de bu listeye girmeye hak kazanan bir güzide adres. Muhteşem gezi yerlerinin bulunduğu semtte deniz ve doğa iç içe bulunuyor. Harika bir manzara sizi karşılıyor.

XI Bölgesi, Budapeşte

7- XI Bölgesi, Budapeşte

En havalı semtler listesine giren yerlerden biri de XI Bölgesi, Budapeşte oluyor. Macaristan'da yer alan semt güzide gezi adreslerinden biri. Harika bir görünümü olan semtte gezilecek çok güzel yerler bulunuyor. Semtin ortasındaki köprü de işlemeleriyle görmeye değer bir diğer ayrıntı. 

Chelsea, New York

6- Chelsea, New York

Amerika'da yer alan ve en iyi semtler listesine giren bir diğer yer ise Chelsea oluyor. Harika bir gezi adresi olan yerde doğal güzelliklerden ziyade ışıl ışıl şehir görünümü bulunuyor. Kafe, restoran ve eğlence yerleri bu semtte dikkat çeken detaylar oluyor. 

İstasyon Bölgesi, Vilnius

5- İstasyon Bölgesi, Vilnius 

Litvanya'da yer alan semtte bisiklet sürmek çok keyifli bir aktivite. Herkesin çoğunlukla bisiklet sürdüğü semt tertemiz havasıyla ilgi çekiyor. Büyük küçük herkes burada mutlaka bisikletle ulaşım sağlıyor. 

Leith, Edinburg

4- Leith, Edinburg

İskoçya'da bulunan semt tarihi binaları ve sıcak ara yüzü ile dikkat çeken bir başka nokta. Akşam olduğunda ise ışıl ışıl olan semtte tekne gezintileri ile çevreyi keşfetmek de mümkün. 

Jongno 3-ga, Seul

3- Jongno 3-ga, Seul

Güney Kore'de yer alan ongno 3-ga bu listeye girmeye hak kazanan bir başka adres. Caddeleri ve sokakları ile dikkat çeken semtte yaşam gece -  gündüz kendine özgü güzellikle akıyor. 

Andersonville, Chicago

2- Andersonville, Chicago

Amerika'da yer alan bir diğer semt ise Andersonville oluyor. Rengarenk görünümü ile dikkat çeken gezi adresi keşfetmeye değer bir adres. 

Norrebro, Kopenhag

1- Norrebro, Kopenhag

En havalı semtler listesinde bir numarada yer alan gezi adresi ise Danimarka'da bulunan Norrebro oluyor. Harika bir görünüme sahip olan semtte birbirinden güzel tarihi yapıları görmek mümkün. 

45- Kadıköy, İstanbul

Türkiye'den listeye güzide şehrimiz İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Kadıköy giriyor. Sahili, sokakları ve kafeleriyle dikkat çeken semt dünyadan ilgi görmeyi başarıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL