THY zirveye uçuyor! 1020 seferle Avrupa'da ikinci sırada

Türk Hava Yolları (THY), 1-7 Kasım arasında günlük 1020 sefer yaparak Avrupa'da en çok uçuş yapan 2. hava yolu şirketi oldu.

THY zirveye uçuyor! 1020 seferle Avrupa'da ikinci sırada
THY zirveye uçuyor! 1020 seferle Avrupa'da ikinci sırada
GİRİŞ 08.11.2021 17:38 GÜNCELLEME 08.11.2021 17:38 KAYNAK AA
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY), 1-7 Kasım arasında günlük 1020 sefer yaparak Avrupa'da en çok uçuş yapan 2. hava yolu şirketi oldu.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL), 1-7 Kasım tarihleri arasındaki hava trafiği verilerine göre, haftada 150 bin 615 uçuş, günde 21 bin 516 sefer gerçekleştirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamındaki kısıtlamaların büyük oranda kalkmasıyla İrlandalı Ryanair Graup, günlük 2 bin 89 uçuşla Avrupa'nın en çok uçan hava yolu olarak kayıtlara geçti.

THY, günlük 1020 uçuşla 2. sırada yer alırken, Lufthansa Havayolları 959 seferle 3. sırayı aldı.

Pegasus Hava Yolları da 417 uçuşla listede 10. sırada yer aldı.

Raporda, uçuş seferlerinin pandemi öncesi 2019 seviyesinin yaklaşık yüzde 79 oranına yaklaştığı ve son 1 haftalık periyotta yüzde 6,3 oranında azaldığı kaydedildi.

YORUMLAR 14
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey iyi güzelde istersen birinci hava yolu ol. Ama şirket içinde olan olaylarida unutmayin thy olarak. Neden cabin görevlilerin, pilotlarin yabanci ülkeye uçup uçağı terk edip iltica başvurularda bulunduklarini, coronodan dolayi gönüllü olarak maaş indirimlerini, thy nin kendi yetiştirdigi yeni pilotlara avro olarak yapilan egitim masraflarin anlaşmalarinin ama tl bazından maaş almalarini( 1 euro 6 tl iken anlaşma imzalanin tl olarak maaş alip şimdi 1 euro 11.28 tl eee nasil ödeyecek yeni pilotlar borçlarini? Dikkat edinde pilotlar uçaklari ayni alman pilot gibi dağlara çakmasinlar. Eger thy ile iyi gidiyorsa calişanlari ilede iyi ogitmesi gerekir. Alma ağacı olayin.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk sırada bekliyoruz olur inşaallah
    Cevapla
  • DüşmanFondaşMedya 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul havalimanı yapılırken de tehditler yağdırıyordu bu haçlı lejyonları ittifakı, İstanbul Havalimanı açıldığından beri yurt dışından her sene ödül alıyor, AB'nin en işlek havalimanı haline geldi. Kanal İstanbul'da acil yapılmalı, Türkiye her sene bedavadan milyarlarca dolar para kazanacak, çünkü boğaz'da hali hazırda gemi trafiği var, gemiler boğazdan geçmek için girişte sıra bekliyor, gemicilik yapanlar bilir, uluslararası ticaret yapan gemilerin saat başına beklemesi bile onbinlerce dolar zarar demek. Beklemek yerine makul ücret karşılığı Kanal İstanbul'dan geçmeyi tercih edecekler.
    Cevapla
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucak biletleri ucuzlamazsa eger,bundan sonra bende arabamla gelicem izine Turkiye'ye..Araba ile cok daha ucuza gidip geliriz.
    Cevapla
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen araba ile git kardeş. 5 saat macar 5 saat sirp 5 saat bulgar 5 saat kapikule. Devamke
    Cevapla
  • .... 2 yıl önce Şikayet Et
    Zarif ligini kaybetmiş önyargılı zavallı merak edip gerçekleri öğrense küçük dilini yutar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle