7 asırlık köprü tarihe meydan okuyor

Ana kemerinde ’mescit’ bulunan ve 7 asırdır korunan tarihi Kurt Köprü, güzelliğiyle de görenleri hayrete düşürüyor.

7 asırlık köprü tarihe meydan okuyor
7 asırlık köprü tarihe meydan okuyor
GİRİŞ 08.11.2021 17:34 GÜNCELLEME 08.11.2021 17:34 KAYNAK İHA
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Ana kemerinde ’mescit’ bulunan ve 7 asırdır korunan tarihi Kurt Köprü, geçmiş ile günümüz arasında köprü olurken, güzelliğiyle de görenleri hayrete düşürüyor. Samsun’un Vezirköprü ilçesi Tekkekıran Mahallesi’nde İstavroz Çayı üzerinde yer alan ve kemerinde bulunan mescitle dikkat çeken 7 asırlık Kurt Köprü tarihi, mimarisi ve çevresindeki doğal güzelliklerle turizm için önemli mekanlardan bir tanesi olarak vatandaşların ilgisini çekiyor. 

Bizans döneminde yapıldığı ve Selçuklular döneminde onarım gördüğü düşünülen köprü, 95 metre uzunluğunda ve 4,8 metre genişliğine sahip. 2 ana kemer ve 2 tahliye gözü bulunan tarihi köprü büyüklüğü ve ihtişamıyla ilgi çekiyor. 2008 yılında yapılan restore ile mescidi ziyarete kapatılan Kurt Köprü, turizme köprü oluyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok insan köprüyü ziyaret ediyor. Yerli vatandaşlar ise köprünün gölgesinde çayın kenarında piknik yapıyor. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından da ayrı bir önem verilen köprünün çevre düzenlemesi ve bağlantı yollarının yapımına devam ediliyor. Çoğu insan, tarihi köprünün ‘köprüler diyarı’ olan Vezirköprü’nün en güzel köprüsü olduğuna dikkat çekiyor. Tarihi Kurt Köprü, ihtişamı ve güzelliğiyle görenlerin beğenisini topluyor.           

       

YORUMLAR 3
  • A. Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizans dönemine ait olduğuna ve İstavroz Çayı üzerine yapıldığına göre esasında kilise yavrusudur herhalde.
    Cevapla
  • Oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizans dönemi ve Osmanlı dönem inşaatları Ziyaret edilecek korunacak önemli eserler. Cami yada kilise Müslüman lar namaz için camii yapacaksa mimarı dokuya önem vererek yapmalıyız. Çünkü yapıda özümüzü Ahlakimizi hangi kavim olduğumuzu belirte biliriz. Bu bir zenginlik tir.
    Cevapla
  • Yusuf Kızıltoprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Selçuklular döneminde Restore edildiğine göre bu dönemde eklenmiş olamaz mı?
    Cevapla