Denizinde farklı balık türleri bulunan Sıralıbük Koyu

Dalaman'daki eşsiz güzellikte herkesin hayran bırakan koylardan biri Sıralıbük Koyu. Muhteşem bir deniz ve görmeye değer doğası ile dünyanın her yerinden misafirleri ağırlıyor.

GİRİŞ 08.11.2021 17:22 GÜNCELLEME 08.11.2021 17:22 KAYNAK HABER7

Sıralıbük Koyu herkesin mutlaka görmesi gereken güzide gezi adreslerinden biri. Yemyeşil doğası ve görmeye değer masmavi denizi le Sıralıbük Koyu Muğla Dalaman'da en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Her mevsim harika bir deniz bulunuyor koyda. Çarşaf gibi ve hiç dalga yok. Ilık suyu kendine dünyanın her yerinden insanları çeken en önemli detayı. Her mevsim girilebilen denizinde yüzme deneyimi yaşamak çok iyi olacaktır. 

Sıralıbük Koyu

Dalaman'da onlarca koy bulunuyor. Bunlardan en güzeli de Sıralıbük Koyu. Harika bir denize, ormana ve manzaraya sahip. Taşların arasından dahi ağaç çıkmış. Turkuazın en güzelini taşıyan denizde pırıl pırıl bir görüntü hakim. Dünyanın en ünlü koylarından biri. Tertemiz suyuna baktığınızda denizin dibini dahi görebilirsiniz. Dalış yaparak deniz canlılarını keşfetmek mümkün. Harika bir atmosferi var. Kıyılarda dahi balıklar yüzüyor ki derinlerde daha farklı balık türlerini görmek iyi bir deneyim olacaktır. 

Dalaman Koyları'nda tekneniz demir attığında ve bu koylarda gecelediğinizde ayrı bir keyif alırsınız. Gece sessizliği ve çok güzel ayın suya yansıması ile keyifler ikiye katlanır. 

SIRALIBÜK KOYU NEREDE?

Sıralıbük Koyu, Sarsala Koyu'nun hemen kuzeyinde bulunuyor. Dalaman sınırları içerisinde yer alamsına rağmen Göcek'e daha yakın olduğu için Göcek ile anılıyor. 

SIRALIBÜK KOYU'NA NASIL GİDİLİR?

Yüzmek için harika bir koy burası. Gelmek için en iyi yol ise Göcek'ten geçiyor. Çalışlar ya da Fethiye  kalkışlı olan 12 adalar turları koya ulaşım sağlıyor. Bu yolla koya gelebilir keyfini sonuna kadar çıkartabilirsiniz. 

Sıralıbük Koyu çam ve zeytin ağaçları ile çevrili güzide bir yer. Mutlaka tekneyle uğranılan, keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer. Dalga ve rüzgardan korunan bir koy burası. Bu sebeple sabah saatlerinde çarşaf gibi adeta akvaryum suyu gibi görünüyor. 

Denizin içeriğinde farklı balık türleri bulunuyor. Bunları yüzdüğünüz kıyıdan dahi görebilirsiniz. Sıralıbük Koyu dalış yapmak isteyenler için de güzel bir adres. El değmemiş bir yer olması sebebiyle yatların mutlaka demir attığı bir yer. Tur tekneleri ise burada yemek ve dinlenme molası veriyor. 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL