Kolombiya'da kültürün ve tarihin iç içe olduğu kasaba: Santa Cruz de Mompox

Kolombiya'nın Santa Cruz de Mompox kasabası, geçmişten bugüne çok sayıda kültüre ev sahipliği yapıyor.

Kolombiya'da kültürün ve tarihin iç içe olduğu kasaba: Santa Cruz de Mompox
Kolombiya'da kültürün ve tarihin iç içe olduğu kasaba: Santa Cruz de Mompox
GİRİŞ 30.11.2021 12:39 GÜNCELLEME 30.11.2021 14:03 KAYNAK AA

Kolombiya’nın Bucaramanga şehrinin, yüksek doğu yamaçlarına kurulan mahallenin sakinlerine ek gelir sağlamak amacıyla `Explora BGA` ekibinin düzenlediği turun bir parçası olarak sokaklarındaki grafitileri ve yaşamı fotoğraflarla ölümsüzleştirildi.

Merkez Pazar Meydanı da görüntüler arasında yer alırken, burada ev eşyaları, el sanatı ürünleri, sebze, meyve ve et ürünleri gibi geleneksel ve gastronomik ürünleri alıcılara sunuluyor.

Bucaramanga, şehri altyapısı, endüstriyel ve kültürel gelişimiyle Kolombiya`da `güzel şehir` unvanına layık görülüyor.

Kent, çiçekli parkları, geniş caddeleri ve yoğun ticari hayatı ile Kolombiya`nın en düşük işsizlik oranına sahip ve refah düzeyi en yüksek şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kolombiya'nın kuzeyindeki Bolivar eyaletinde bulunan Mompox kentinde, 1995 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanı olarak tanınan ve Magdalena Nehri ile çevrili Santa Cruz de Mompox kasabası, geçmişten bugüne çok sayıda kültüre ev sahipliği yapıyor.

3 Mayıs 1537'de Alonso de Heredia tarafından kurulan ve adını o zamanlar yaşayan bir kabile lideri olan Mompox'dan alan kent, el sanatları, tarihi alanları ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL