Birbirinden değerli cam ve kristal eserler Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nde

İstanbul'da gezilecek en güzel yerlerden biri de Cam ve Billur Müzesi. Son zamanların en güzel gezi yerlerinden biri oaln müzede birbirinden değerli tarihi cam eserler bulunuyor.

GİRİŞ 20.12.2021 15:25 GÜNCELLEME 20.12.2021 15:25 KAYNAK HABER7

Cam ve Billur Müzesi son zamanlardan gezginlerin akın ettiği güzide gezi adreslerinden biri. Muhteşem detayların bulunduğu müzede cam ve kristal olan değerli tarihi eserler yer alıyor. Osmanlı döneminden günümüze kalan kristal piyano da bu eserlerden biri. Ayrıca daha birçok cam tarihi eser müzede büyük titizlikle korunuyor. 

Beykoz'da yer alan Cam ve Billur Müzesi son zamanların popüler gezi yerlerinden biri. Sosyal medyada büyük ilgi toplayan müzeye giden ziyaretçi sayısı her geçen gün çoğalıyor. 

CAM VE BİLLUR MÜZESİ 

Cam ve Billur Müzesi yerinde daha önce Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu yer alıyordu. Yeni bir çalışmayla buraya Beykoz Cam ve Billur müzesi yapıldı. Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu Osmanlı döneminin en önemli cam fabrikasıydı. 360 dönümlük araziye kurulu olan müze günümüzde restore edilmiş haliyle çok beğeni topluyor. Çok önemli eserler burada müzeyi gezmeye gelenler tarafından görülebiliyor. 

Müzenin tarihî binası ise Mısır Hidivi İsmail Paşa’nın kapı kethüdası olan ve Sultan Abdülaziz tarafından paşalık rütbesi verilerek vezirliğe kadar yükseltilen Abraham Paşa tarafından yaptırılmıştır. Abraham Paşa'nın yaptığı yapılardan günümüze kadar gelmeyi başaran ancak ahır binası olan yer Milli Saraylar tarafından restore edilmiş ve müzeye çevrilmiştir. 

19. yüzyılın mimari özelliklerini en iyi şekilde görebilirsiniz müzede. U planlı yapısı avluyu kuşatan bir görünüme sahiptir.  Cepheleri alt katta yuvarlak kemer açıklıklarıyla hareketlendirilmiştir. Tematik olarak düzenlenen müze 12 bölümde Türk cam sanatının gelişiminin ve Avrupa camlarının sergilendiği, Türkiye’nin ilk ve en zengin cam müzesi olmasıyla büyük bir öneme ve değere sahiptir.

 

BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİ HANGİ GÜNLER AÇIK?

Müze hafta içi her gün saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında açık bulunuyor. Müzeyi gezmek isteyen ziyaretçiler bu saat aralıklarında gelerek müzeyi gezebilirler. 

BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ

Müzeye giriş ücreti 15 TL olarak belirlenmiş. Müze bahçesine ise 5 TL ücretle girebilirsniz. Otopark ücreti ise 10 TL. 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL