Bu hafta vizyona girecek filmler neler? 22.04.2016

Bu hafta 12 sinema filmi vizyona giriyor. 8'i yerli yapım olan sinema filmleri neler? Bu hafta hangi sinema filmine gidilir? İşte en yeniler

GİRİŞ 21.04.2016 17:47 GÜNCELLEME 21.04.2016 19:31

Bu hafta 12 sinema filmi vizyona giriyor. Vizyona girecek filmler arasında 8'i Türk yapımı. Sizlere vizyona girecek filmler arasında seçim yapabilmeniz adına kısa bir derleme yaptık. Bu hafta hangi filme gidilir? Vizyona girecek en yeni filmler hangileri? İşte detaylar.. 

Vizyona girecek yerli yapım filmler, Genç Pehlivanlar,Şeytan Papuçta, Yola Geldik, Babaların Babası, Yolculuk, Saklı, Kor ve Kabr-i Cin Mühür. Beyaz perdede bu hafta izleyicinin beğenisini toplamaya çalışacak. 

Vizyona girecek 12 sinema filmi arasında şüphesiz en dikkat çekeni Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı Kral için Hologram filmi oldu. Dikkat çeken diğer yapım Pamuk Prenses ve Avcı'nın devam filmi olan Avcı: Kış Savaşı oldu. Kabr-i Cin Mühür isimli yerli yapım film, korku dalında ilgi çeken filmler arasında yerini aldı.

Bu hafta vizyona girecek filmler ve kısa özetlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

İşte en dikkat çeken 3 film,

Kral İçin Hologram

Alan Clay, 54 yaşında Amerikalı bir iş adamıdır. İşleri hiç de yolunda gitmemektedir ve iflasın eşiğine gelmiştir. Bu durumdan kurtulabilmek için Anthony, gençlerden oluşan bir takımla birlikte Suudi Arabistan’a gider. Anthony orada IT endüstrisi üzerine girişim fikirlerini paylaşmaya çalışır. Ama onun geleneksel düşünceleri artık yeterince karlı değildir. Kral Abdullah’a sunulmak üzere, geliştirdikleri yepyeni Amerikan IT teknolojisini tanıtmak üzere ekip bir araya gelmiştir. Bu teknoloji sayesinde şehri ekonominin merkezine dönüştürebileceklerdir. Kral Abdullah’ı gergin bir şekilde beklerken bir yandan da Suudi Arabistan’ın iklim koşullarına uyum sağlamaya çalışan ekibi bir sürpriz beklemektedir: Çinliler daha ucuza mal edilebilecek bir çözüm önermişlerdir. Ekibin bunu öğrenmesiyle rekabet başlamış olur.

Kral İçin Hologram (A Hologram for the King), 22 Nisan 2016 tarihinde sinemalarda izleyicisiyle buluşacak.

 

Kabr-i Cin Mühür

Yüzyıllar önce iyi bir Cin tarafından Kuran-ı Kerim'den yola çıkılarak yazılan kitabın, her yüz yılda bir koruyucuları gelmektedir. Bu koruyuculara Bekçi adı verilir. 1365 yılında Demirci yine bir cin vakasını çözmek için Mısır’ın Buhariye şehrine gider. Buhariye valisinin kızının içine cin girmiştir ve çıkartılması gerekmektedir. Bunu yapabilecek tek kişi Demirci'dir. Büyük uğraş sonunda Demirci cini çıkarır. Cin büyük bir intikam yemini eder. Uzun zaman sonra 1915 yılında Zöhre adında bir kız istemediği bir adam olan Kudret Ağa ile evlendirilmek zorunda bırakılır ve bu evliliği öğrenen Zöhre'nin sevdiği çocuk Selim dayanamaz ve intihar eder. O dönemdeki kitabın bekçisi ise Nezir Hoca'dır. Kitabı Kudret Ağa'nın kardeşi Hacer ile bilrikte Zöhre çalar ve altından kalkamayacakları bir yükün altına girerler. Kitaptaki bir büyüyü yanlış yaparak Azazel adındaki cini serbest bırakırlar ve başları büyük bir belaya girer. İçinden çıkamayacakları bir beladan, köyü ve köy halkını kurtarmak için çabalayacaklardır fakat bu onlar için kolay olmayacaktır. Yıl 2015 olduğunda,1915 den kalan lanetin izleri Deniz ve arkadaşlarını da takip edecektir.

Kabr-i Cin Mühür filmi 22 Nisan 2016 tarihinde vizyona girecek.

Avcı: Kış Savaşı

Buz Kraliçesi Freya, kız kardeşi Ravenna'nın öldüğünü öğrenince, onu hayata döndürebilmek için Büyülü Ayna'yı kullanabilecek son büyücünün yardımına başvurur ve Ravenna, aynanın altından derinliklerinden geri gelir. Şimdi ikisi güçlerini birleştirip çok daha tehlikeli olmuştur. Onları durdurabilmenin tek yolu, bizzat Freya'nın yetiştirdiği, ancak "kalplerini aşka kapatma" emrine itaat etmeyen Eric ve Sara'nın başını çektiği avcıların sürüldükleri ülkelerden gelip yeniden güçlerini birleştirmesidir.

Chris Hemsworth ve Kristen Stewart'ın başrolünde oynadığı 2012 yapımı fantastik aksiyon filmi Pamuk Prenses ve Avcı'nın devam filmi.

Saklı

Başrollerini İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen,Türkü Turan ve Pelin Akil'in canladıracağı dram türündeki film, Saklı 22 Nisan'da vizyona girecek. Filmin konusu iki ailenin birbirleriyle kesişen saklı hayatlarını konu alırken, aynı zamanda insanın kendi içindeki "saklı" duygularına da işaret etmeyi amaçlıyor. 

Film, ilk olarak 25 Aralık 2015'te tek salonda gösterildikten sonra 22 Nisan 2016'da yeniden gösterime giriyor.

 

Kor

Yönetmenliğini Zeki Demirkubuz'un yaptığı Kor, Demirkubuz'un onbirinci filmi. Kor'un başrellerinde ise Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk ile İştar Gökseven yer alıyor.  Geçimini evde giysi dikerek sağlayan Emine, son çalışmasını göstermek üzere bir giyim atölyesine girer ve eski patronu olan Ziya'yla karşılaşır. Emine'nin üç yaşındaki oğlunun ise ameliyat olması gerekmektedir fakat bunun için Emine'nin ne yeterli parası ne de sağlık sigortası vardır. Ziya, Emine'ye yeni bir iş bulur ve çocuğunun tedavi masraflarını öder. Ancak Ziya'nın bu iyi niyeti ve ilgisinin ardında yalnızca cömertlik olmadığı kısa sürede ortaya çıkar.

Babaların babası

Yönetmenliğini Raşit Çelikezer’in yaptığı senaryosunu Nuri Özgül ve Şenol Zencir’in yazdığı yapımcılığını Selin Altınel’in üstlendiği filmin başrollerini Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş, Burak Satıbol, İsmail Demirci, Burcu Binici, Abidin Yerebakan, Barış Başar, Ömer Gecü, Erdal Cindoruk, Emre Kentmenoğlu ve Ayşen Sezerel paylaşıyor. Filmin konusu ise, birlikte iş yaptığı diğer mafya babalarının arkasından iş çevirdiğini öğrenen Nejdet, onlara bir ders vermek için harekete geçer. Hazırladığı sürprizin en büyüğü ise uzun yıllardır herkesten sakladığı oğludur. Ancak konservatuar mezunu olan Berk balettir. Hiç bir şeyden haberi olmayan genç adamın en büyük hayali ise baş balet olmaktır. Balerin kız arkadaşı ile birlikte mütevazi bir hayat süren Berk kendini bir anda mafya babalarının hesaplaşması içinde bulur. Üstelik onların en büyüğü ve en korkulanı kendi öz babasıdır.

 

Yolculuk
 

Bedia Ener, Cezmi Baskın, Beran Soysal ile Ahmet Sarıcan'ın oynadığı filmin yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı yaptı.

Hikayesinin merkezinde muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak kimlik karmaşası yaşayan bir gencin bulunduğu film, genç adamın kendi kişiliğini sorgulama ve arayışını anlatıyor.

Şeytan Papuçta

Cengiz Mert'in yönettiği filmde Ömer Acar, İbrahim Kolcu, Sancak Bayraktar ile Osman Nanecioğlu rol aldı. Burdur'un Bucak ilçesinde çekilen film, define aramaya giden 8 kafadarın bir küp bulmaları sonrasında şeytan tarafından lanetlenmelerini konu alıyor.

Yola Geldik

Yönetmen koltuğunda Aşkopat filmi ile ismini duyuran Haydar Işık’ın oturduğu filmde Ozan Dağgez, Serkan Şengül, Ferdi Kurtuldu, Orhan Aydın, Meral Kaplan, Serhat Özcan, Ayça Kuru ve İrfan Aslanhan gibi isimler yer alıyor. Film 22 Nisan 2016 tarihinde vizyona girecek. Filmin konusu şu şekilde,bir benzin istasyonun çalışan iki arkadaşın başından geçen trajikomik olayları anlatan filmde senaryo Orhan Aydın ve arkadaşları tarafından yazılmış.Kutay ve Yusuf çalıştıkları benzin istasyonunun kasasından eğlenmek için bir miktar para alırlar. Aldıkları para ile sabaha kadar gezip içip eğlenirler. Fakat parayı geri kasaya koyamayınca patronları Ethem Bey durumu fark eder ve iki arkadaşı işten çıkarır.Duruma sinirlenen Kutay ve Yusuf istasyondan ayrılırken oraya emanet olarak bırakılan bir arabayı da çalarak oradan ayrılırlar. İşin kötü tarafı ise araç bir mafyaya aittir. Araba başlarına bela olur ve kendilerini bir mafyayla adam kaçıra işinin ortasından bulurlar.

Genç Pehlivanlar

Belgesel türündeki filmde Türkiye'nin birbirinden değişik köşelerinden Amasya Güreş Eğitim Merkezi'ne, güreş eğitimi almaya gelen yoksul çocukların yaşam savaşı ve mücadelesi anlatılıyor. Çocukların çektiği acıların yanında önünde sonunda çocuk olduklarını hatırlatan anlar da filmde sunuluyor.

Mete Gümürhan'ın yönettiği film, ilk kez 66. Berlin Film Festivali'nde gösterildi ve Generation Kplus bölümünde Jüri Özel Mansiyon Ödülü'nü kazandı.

Küçük Kral
 

Fransa, Almanya ve Polonya ortak yapımı olan "Küçük Kral" Sandor Jesse ve Lutz Stützner tarafından yönetildi.

Animasyon türündeki filmin orijinal seslendirmelerini Otto Sander, Friedrich Schoenfelder, Paul Falk, Jamie Lee Blank ve Till Kundrun gibi isimler yaptı.

Kuzular Kurtlara Karşı
 

"Karlar Kraliçesi" filminin yapımcıları tarafından yapılan animasyonun yönetmenliğini Andrey Galat ve Maxim Volkov üstlendi.

Tom Felton, Ruby Rose, Ross Marquand ve China Anne McClain'in seslendirdiği film, sihirli bir dünyada kendi hallerinde yaşamlarını sürdüren koyun sürüsünün mutluluğunun, yakınlardaki bir vadiye inen kurt sürüsüyle bir anda bozulmasını ve kuzuların bu huzursuz ortamda verdiği mücadeleyi konu alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi