Mimar Sinan'ın gençliği belgeselde canlandırıldı

Geleceğin jön adayları arasında gösterilen Erkan Çelik, 'Mimarların Piri: Sinan' belgeselinde Mimar Sinan'ın gençlik yıllarını canlandırdı.

Mimar Sinan'ın gençliği belgeselde canlandırıldı
Mimar Sinan'ın gençliği belgeselde canlandırıldı
GİRİŞ 02.11.2017 15:20 GÜNCELLEME 02.11.2017 15:20

Çekimleri Mimar Sinan'ın doğum yeri olan Kayseri Ağırnas ile İstanbul ve Edirne'de gerçekleşen belgeselin yönetmenliğini Mesut Gengeç, genel koordinatörlüğünü ise Bülent Günal yaptı.

Mimar Sinan'ın Sai Mustafa Çelebi'ye yazdırdığı ve hayatının bir bölümünü anlattığı 'Tezkiretü'l Bünyan' kitabından yola çıkılarak çekilen belgesel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği GENÇDES programı tarafından destekleniyor. 

Erkan Çelik, Mayıs ayında çekimleri tamamlanan ‘Seni Gidi Seni’ filmi ile sektöre giriş yaptı. Ağustos ayında çekimleri tamamlanan ‘Kafir’ ve ‘Zohak’ filmlerinde başrol oynayarak dikkatleri üzerine çeken Erkan Çelik, son olarak Mimar Sinan’ın hayatının anlatıldığı ‘Mimarların Piri: Sinan’ belgeseli için kamera karşısına geçti.

Yapımcılığını Savaş Bozkaya’nın üstlendiği ve dökü-drama türünde çekilen 60 dakikalık belgeselde Mimar Sinan’ın gençlik yıllarını canlandıran Çelik, ‘’Türk tarihi açısından çok büyük bir öneme sahip olan Mimar Sinan gibi bir dehayı canlandırdığım için çok mutluyum’’ dedi. Mimar Sinan’ın yaşlılık dönemini ise usta oyuncu Coşkun Çetinalp, Sai Mustafa Çelebi’yi ise genç oyuncu Abdülkerim Aydemir canlandırdı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!