Keşfetmenin Keyfi hosted by Damla Sönmez

Fil'm Hafızası; şehrin en farklı sinema etkinliklerine Keşfetmenin Keyfi‘ni ekliyor ve uluslararası festivallerde övgüyle karşılanmış bağımsız kısa filmleri sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyor!

Keşfetmenin Keyfi hosted by Damla Sönmez
Keşfetmenin Keyfi hosted by Damla Sönmez
GİRİŞ 11.11.2019 15:00 GÜNCELLEME 11.11.2019 15:14

Sinefillere birlikte keşfetme ve sosyalleşme deneyimi yaşatan Fil’m Hafızası; yeni kısa film seçkisini 17 Kasım Pazar akşamı saat 19:00'da The Game’de sunuyor. Bornova Bornova (2009), Kurtuluş Son Durak (2012), Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013), Taksim Hold'em (2017) gibi başarılı filmlerde rol alan ve en son Sibel (2018) ile ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödüle layık görülen Damla Sönmez'in misafirliğinde gerçekleşecek etkinlik, oyuncuyla söyleşinin yanı sıra, sinefillerin hafızasını zorlayan #Emojiler yarışmasıyla renkleniyor.

 

 

“Keşfetmenin Keyfi hosted by Damla Sönmez” etkinliğinin biletlerini  17 Ekim itibariyle Biletix web sitesinden ve perakende satış noktalarından temin edebilirsiniz. Bu özel etkinlik için biletler 100 adetle sınırlıdır.

Bilet fiyatı: 35 TL

 

 

Not: Katılımcılar etkinlik sonrası The Game’deki oyun alanından ücretsiz faydalanabilir.

KISA FİLM SEÇKİSİ

This No Land (2018)

Alexander Decommere / Belçika / 16‘

Leuven Uluslararası Kısa Film Festivali seçkisinde gösterilen film, yaşlı bir kovboy olan Grandpa Sudoku ile 8 yaşında inatçı, küçük bir kızın Disneyland'e yaptıkları yolculuğu anlatıyor. İlginç ve sürreel çizgiler barındıran ıssız batı manzarasında geçen yolculuklarında birtakım ilginç karakterlerle karşılaşıyorlar. Filmin sonuna doğru bütün karakterler bir benzin istasyonunda dramatik bir zirveyle bir araya geliyor. Ancak hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlamamız uzun sürmüyor.

Prisoner of Society (2018)

Rati Tsiteladze / Gürcistan / 16‘

Prisoner of Society ile ilgili görsel sonucu"

Gürcistan’da yaşayan bir trans kadının iç dünyasına yolculuk yaptığımız Prisoner of Society’de, genc kadının özgürlük arzusu ile ailesinin kendinden beklentileri arasında kalmış olmanın yarattığı ikilemi izliyoruz. Toplumun geleneksel değerleri ve bireyin kendi dünyasının arasındaki çatışmayı gözler önüne seren Prisoner of Society, birçok uluslararasi festivalin seçkisinde bulunmasıyla ve aldığı ödüllerle dikkat çekiyor.

The Wheel Turns (2018)

Sang Joon Kim / A.B.D. / 13‘

The Wheel Turns ile ilgili görsel sonucu"

''Eğer bir kurbağayı kaynayan bir tencereye atarsanız, zıplayıp kaçarak kurtulur. Ama suyu yavaş yavaş ısıtırsanız, suyun sıcaklığını fark edemez ve ölür.'' Monoton hayatından bıkmış olan bir vatman kendini nasıl yeniden keşfedebilir? Bunun için gereken tek şey kendisi dahil herkesin birer kurbağaya dönüştüğü distopik bir dünya mıdır? Sang Joon Kim tarafından yönetilen 2018 yapımı “Tekerler Dönüyor”, Sitges Film Festivali ve Toronto Uluslararası Kısa Film Festivali'nden ödüllerle dönen kısa bir animasyon. Film, özgün çizimlerinin yanı sıra her sabah metroda gitar çalan yan karakteri ve çaldığı şarkılar ile de ilgi çekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!