Amerika'nın çöküşünü anlatan 'İç Savaş' filmi vizyonda rekor açılış yaptı

Amerika'nın çöküşün eşiğine gelişini konu alan "İç Savaş", orijinal ismiyle "Civil War" filmi, ABD'de vizyona girişinin ilk haftasında gişe başarısı yakaladı.

GİRİŞ 16.04.2024 17:51 GÜNCELLEME 16.04.2024 18:00
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

TME Films'ten yapılan açıklamaya göre, 12 Nisan'da ABD'de seyirciyle buluşan film, ilk hafta sonunda 25,7 milyon dolarlık hasılat yaparak tüm zamanların en iyi açılış yapan bağımsız filmi oldu.

Son dönemde ABD hükümeti ve eyaletleri arasında yaşanan olaylar sebebiyle öngörüsel bir programlama yani halkı olacaklara hazırlayan bir film olduğu konusunda çokça tartışma oluşturan yapım, Türkiye'de ise TME Films dağıtıcılığında 19 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak.

Film, federal hükümete karşı ayaklanan 19 eyaletin Amerika'yı iç savaşa sürüklemesini konu alıyor. Yakın bir gelecekte geçen hikayede ABD çöküşün eşiğine geliyor.

Özellikle Texas ve Kaliforniya'nın bağımsızlığını ilan etmesi dikkati çeken senaryoda, iç savaş sırasında bir grup gazetecinin hayatlarının en büyük hikayesini anlatmak için girdikleri mücadele ele alınıyor.

"28 Gün Sonra", "Ex Machina" ve "Yok Oluş"un arasında olduğu kült filmlerin senaristliğini yapan Alex Garland'ın yazıp yönettiği filmin oyun kadrosunda Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Nick Offerman, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Karl Glusman, Sonoya Mizuno, Jonica Gibbs ve Jess Matney yer alıyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Anonim 1 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah herkes inş demiş.
    Cevapla
  • Mümin D 1 hafta önce Şikayet Et
    Tez zamanda İNŞALLAH
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    en garib zamanda inşallah
    Cevapla
  • nurı 1 hafta önce Şikayet Et
    ınsaallah
    Cevapla
  • Biziz 1 hafta önce Şikayet Et
    Adamlar halka olacak sorunlari gostererek ic savas olacaksada olmaz halk riski gorunce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler