Kısa filmciler ödüllerini aldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Deniz Ticaret Odası'nın (MDTO) iş birliğinde düzenlenen ''Kameram Denize Bakıyor'' konulu kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kısa filmciler ödüllerini aldı
Kısa filmciler ödüllerini aldı
GİRİŞ 02.07.2011 13:19 GÜNCELLEME 02.07.2011 13:19

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen ödül töreninde, Mersin'in deniz kokan bir şehir olduğunu belirterek, denize yönelik üretilen projelerin hepsine önem verdiklerini söyledi.

Bu tür yarışmaların tek bir galibi olmadığını ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:

''Şehri için sanat icra eden herkes bizim gönlümüzün birincisidir. Üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, tüm oda ve birliklerimizle el birliğiyle çalışarak Mersin'i daha iyi noktalara taşımak hepimizin görevi. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Ancak ilk kez denize yönelik böyle bir film yarışması yapıldı. Bizlerin dikkatini denize çeken bu etkinliği düzenleyen herkesi tebrik ediyorum.''

MEÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Hakan Erkılıç da denizlere olan ilgiyi ve denizcilik bilincini artırmak üzere ''Kameram Denize Bakıyor'' sloganıyla düzenledikleri yarışmaya 37 filmin katıldığını söyledi.

Mersin'in Türkiye'nin en güzel sahil kentlerinden biri olduğunu ifade eden Erkılıç, ''Böyle bir güzelliği öne çıkarabilmek için bölüm olarak çeşitli projeler ürettik ve üretmeye de devam edeceğiz. Kentimizin ülkemizin yıldızı olması yolunda bölüm olarak ne yapmamız gerekiyorsa, biz o desteği vermeye hazırız'' dedi.

Yarışmada belgesel dalında Ethem Özgüven, canlandırma dalında Mervenur Ülcan ile Utku Yavaşça ve kurmaca dalında Şenol Çöm birinci olurken, 5'er bin TL'lik ödülleri verildi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, eski AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı