CHP'den Elazığ Belediye Başkanına istifa çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Elazığ Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili davada hapis cezasına çarptırılan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP'den Elazığ Belediye Başkanına istifa çağrısı
CHP'den Elazığ Belediye Başkanına istifa çağrısı
GİRİŞ 28.03.2013 13:33 GÜNCELLEME 28.03.2013 13:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sarı, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Elazığ Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarına ilişkin davayı, Düzgün ile birlikte yakından takip ettiklerini belirtti. Sarı, davanın sonuçlandığını, görevi kötüye kullanmak suçundan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığını, yargılanan diğer bazı belediye yöneticilerinin de ceza aldığını söyledi.

İktidarın yargı üzerindeki baskısına rağmen, savcının AK Parti'li belediye başkanı hakkında dava açmasını olumlu bir gelişme olarak kabul ettiklerini belirten Sarı, hala cesur savcıların olduğunu ifade etti.

Ancak savcının mütalaasını zayıf bulduklarını, maddi delillerin yetersiz olduğunu kaydeden Sarı, bunun yanında, her bir ihale ile ilgili ayrı ayrı dava açılması gerekirken, iddiaların tek bir dava üzerinden görüldüğünü ifade ederek, ''Savcı sanki davayı Yargıtay'a havale etmek istiyormuş gibi görünüyor'' dedi.

Davada yargılananlardan yalnızca bir kişinin beraat ettiğini belirten Sarı, bunun, suçun organize şekilde işlendiğinin bir göstergesi olduğunu, ancak mahkemenin bireysel suçmuş gibi yargılama yoluna gittiğini kaydetti.

Bu cezadan sonra Belediye Başkanı Selmanoğlu'nun istifa etmesini beklediklerini ifade eden Sarı, eğer istifa etmezse İçişleri Bakanlığı'nın, Belediye Kanunu'na göre, Selmanoğlu'nu görevden uzaklaştırması gerektiğini söyledi. Sarı, her iki durumun da gerçekleşmemesi halinde, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    bÜtün chp belediyelerimi istifra edecek .?. hadi hayırlısı.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?