'İHL tartışmaşı AKP'yi yıkmak için'

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, başörtüsü ve imam hatip meselelerinin hükümeti yıpratmak için kasıtlı olarak gündeme getirildiğini söyledi.

'İHL tartışmaşı AKP'yi yıkmak için'
'İHL tartışmaşı AKP'yi yıkmak için'
GİRİŞ 09.07.2005 19:53 GÜNCELLEME 09.07.2005 19:53

Hükümeti çekemeyenlerin farklı metotlarından birinin de bu konular olduğunu söyleyen Özçelik, 'Halkımız bu tür konularda bizleri destekliyor. Elimizden geleni yaptığımızı ve bundan sonra da yapacağımızı biliyor.' dedi.
Burdur İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrenciler ve öğretmenler pilav gününde buluştu. Bu yıl 3.'sü yapılan pilav gününe, yaklaşık 300 mezun katıldı. Aralarında AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in de bulunduğu mezunlar, Türkiye'nin her yerinden gelerek arkadaşları ve hocaları ile hasret giderdi.

Pilav gününe AK Parti Burdur milletvekilleri Mehmet Alp, İl Müftüsü Mehmet Köse, İl Emniyet Müdürü Ekrem Sevindik, Tarım İl Müdürü Kadir Güven de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Akyel, bu yıl okulda 109 kişinin okuyup, bunlardan 11'inin mezun olduğunu söyledi. Bu gidişin artık değişmesini isteyen Akyel, hükümetten imam hatiplilerin önünün açılmasını istedi.

Okul arkadaşlarına seslenen Bayram Özçelik, insanların okul hayatları içinde en güzel çağın lisede yaşandığını belirtti. İlkokulun pek hatırlanmadığını, üniversitenin ise gelecek kaygısı içinde geçtiğini söyleyen Özçelik, 'İmam hatip ruhu bu ülkenin manevi dinamitlerini oluşturur. Ama herkesin bildiği gibi son yıllarda Türkiye'de en büyük tartışma konusu imam hatip lisesi olmuştur. Gerçekten meclisteki arkadaşlarım ile birlikte bu soruna çözüm bulamamanın sıkıntısını her gün yaşıyoruz. Aslında bu konu üzerinde fazla yorum yapmak istemiyorum, çünkü her şey gözlerimizin önünde gerçekleşiyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir ifadesiyle konuyu nitelendirmek istiyorum. O, 'Bazı şeyleri baldıran zehri içer gibi içimize atıyoruz.' demişti.' diye konuştu.

Türkiye'de başörtüsü ve imam hatipliler konusunda söz açıldığında vatandaşlar arasında hiçbir sıkıntının olmadığını söyleyen Özçelik, 'Bazıları bu tür tartışmaları sık sık gündeme taşıyıp, hükümeti sarsmaya çalışıyor. Amaçları bu meseleleri halletmek değil, gündem oluşturmak. Böylece bizi halkın düşmanı haline getirmek. Fakat milletimiz biliyor ki elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ayrıca bu yasaklara neden olanları da uyarıyoruz ve uyarmaya da devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Şölende Kur'an ve ilahi okundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı
Çatılarda böyle kovaladılar...Bursa'da zehir tacirlerine helikopter destekli şok operasyon