Vural: Başı örtülü gelene saygı duyulmalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle girmesine yönelik hiçbir müdahaleyi meşru görmeyeceklerini söyledi.

Vural: Başı örtülü gelene saygı duyulmalı
Vural: Başı örtülü gelene saygı duyulmalı
GİRİŞ 31.10.2013 13:57 GÜNCELLEME 31.10.2013 13:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletvekillerinin başörtülü Genel Kurul'da görev yapmasının önünde hiçbir hukuki ve vicdani engel olmadığını söyledi.

Bunu kişisel tercihin bir yansıması olarak değerlendirdiklerini belirten Vural, başörtüsünün bir değerler çatışması veya ayrışması haline getirilmesini doğru bulmadıklarını kaydetti.

Milletvekillerinin Genel Kurul'a nasıl girecekleri hususunun tamamen kendi tercihleri olduğunu ifade eden Vural, "Bu karara herkesin saygı duyması gerekmektedir. Bu tercihin kullanma ihtimalinin bile olağanüstü bir durum haline gelmesi ve tartışılması kabul edilemez. Bu, normal bir durumdur" dedi.

"Bu bir gündem haline gelmişse, bunun üzerinden bir rant arayışının hakim olduğu kanaati güçlenir" ifadesini kullanan Vural, "Bu, tamamen kendi tercihleridir. Bu tercihin oluşmasına yönelik hiçbir müdahaleyi meşru görmeyiz" diye konuştu. Vural, şunları söyledi:

"Başörtüsü üzerinden bir siyaset oluşturmak yerine, bunu kişisel bir tercih, bir değer olarak değerlendirmek, saygı göstererek vakar içinde bu meseye bakmak çok daha doğru olacaktır. Milletvekillerinin başı açık veya kapalı olarak TBMM Genel Kurulu'na gelmesini dini ve siyasi tartışma içine sokmak, bu tercihleri kullanan tüm kadınlara da haksızlık olacaktır.

AKP ve CHP'nin bunu bir siyasi gerilime dönüştürmesine izin verilmemelidir. Bunun üzerinden yeni gerilimler yaratılması son derece yanlış. İki taraflı sürdürülen bu istismar siyaseti, mütedeyyin ve samimi kardeşlerimize de büyük haksızlıktır, onların duygularını ve tercihlerini istismardır. Başörtüsünün, bir kayıkçı kavgasına, sonu gelmeyen bir kördöğüşüne neden olacak bir gerilimin parçası haline sokulmaması gerektir. Kimin nasıl giyineceğine ilişkin hüküm verilmesi demokrasimiz ve değerlerimizin açısından sorunlu bir yaklaşımdır. AKP ve CHP kadınların başörtüsünden elini çekmelidirler.

Keşke bugün olağanüstü bir durum olmasa, son derece tabii davransaydık. TBMM'ye başörtüsüyle gelmek isteyen milletvekillerine tavır konması, buna Meclis'in geleneğine sahip çıkılacağını iddia ederek gerekçe oluşturulmaya çalışılması, son derece ucuz bir politik menavradır.

İktidar ve ana muhalefet partisi bu tercih üzerinden siyaset üretmek yerine bu tercihe saygı gösteren yaklaşım içerisinde olmalıdır.

TBMM, milletimizin her değerini, her beklentisi ve ihtiyacını karşılayacak tarihi birikime ve özelliklere fazlasıyla sahiptir.

Başörtüsü konusunu bir muharebeye dönüştürmenin, bundan nemalanmaya çalışmanın milletimize faydası yoktur.

Bu eksende kadınlarımız haksız bir tartışma içine sokulmamalıdır. Bunu devlet problemi haline getirmenin, ne demokrasimize ne insanımıza faydası dokunmayacaktır. Türkiye, bu tür gerginliklere mahkum edilmemelidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Hüseyin Kütük 10 yıl önce Şikayet Et
    ortadoğu projesinin bir de internet versiyonu var. bir de internette söylenenler var. tabii ki söylenen şeyler belli ülkelerin gizli hedefleridir diyebiliriz. israil'in amerikanın, rusyanın vs. hedeflerinden bir kısmı, internette söylenti şeklinde yayılan bop projesine bir noktadan benzemektedir. siz bunlardan hangi projeyi soruyorsunuz onu bilemiyorum. yani türkiye'nin mi yoksa amerikanın mı yada bu ülkelerin resmi mi yoksa gayr-ı resmi olan projelerini mi? konuyu açarsanız ben de bildiğim kadarını size izah ederim.
    Cevapla
  • Hüseyin Kütük 10 yıl önce Şikayet Et
    sn. yılmaz babam eski bir mhp'lidir. mhp'yle ilgili düşüncelerim yalnızca dışarıdan niyet okumak değil. mhp'nin içinde bulunmuş birisiyim. söylediklerim kulaktan dolma bilgilerle değil bizzat şahit olduğum şeylerden sonra bende hasıl olan kanaatlerdir. tabii herkesin kendine göre tecrübeleri olmuştur. mhp'ye oy verenleri kınamıyorum. benim asıl eleştirim oktay vural ve bahçeli çizgisinde olanlaradır. orta doğu projesi ile ilgili bildiğim şeyler şunlardır: her ülkenin bir ortadoğu projesi vardır. amerikanın, iran'ın, israil'in, türkiye'nin, rusyanın, çin'in, avrupanın. Bunlar en aktif taraflar olarak göze çarpıyor. bu projelerin hepsi birbirinden farklı olduğu gibi bir de resmi projeler dışında gayr-ı resmi projeler vardır. yani bu ülkelerin sayısı x 2 = toplam ortadoğu projelerinin sayısıdır. hepsi birbirinden farklıdır.
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP ve ilkeleri . bu haberle birlikte önemli olan tabanı ile birlikte partinin ortak harekat etmesi ve eski bi yanlıştan dönülmesidir ve bunun yansıması olarak başka partililerden hayırlı bi temenni beklemek gerekirse inşaALLAH millet hayrına iyi icraatlar devam eder demek yeterli olacaktır . Herşeye kuşku ile yaklaşmak & niyet okuyucukuk ta doğru değildir ve MHP en son cumhurbaşkanlığı krizinde tavrı pozitif olmasına rağmen sizlerden yine yapıcı yorum gelmemiştir. bu arada sizlerden ricam , AKP nin Büyük Ortadoğu Projesinde hangi rolü üstlenerek eşbaşkanlık almıştır , samimiyet namına açıklamanızı rica ediyorum ? Türkiye adına kapalı kapılar ardında bi görev almış ve bunu TBMM de açıklamıyorsa bari siz bişeyler anlatında ABD ile ortadoğu ve afrika daki biçilmiş rolü bilelim tabi sizler de biliyorsanız ? hayırlı akşamlar ,,,
    Cevapla
  • Hüseyin Kütük 10 yıl önce Şikayet Et
    muhafazakârlık üzerine. mhp sistemin muhafazakârı olmuş. halbuki muhafazakarlık terimi dini, örfü, kültürü, toplumun değerlerini muhafaza etmenin karşılığı idi... bu açıdan bakarsak chp ile aralarında zerre kadar fark görmüyorum. aslında chp'nin siyaseti de solculuk değildir asla. dünyanın neresine giderseniz gidin chp siyasetini yapanlar sağ partilerdir. mhp ise aşırı sağcı çizgiyi temsil eder. türkiye'de sol parti diye bir şey yok. sağ siyaset meclisteki partilerce bölüşülmüş durumda. bütün tartışmalar neyin muhafazası yapılacağı yönündedir. birisi sistemi, diğeri türk ırkının, diğeri dinin. hepimiz sağcıyız.
    Cevapla
  • Hüseyin Kütük 10 yıl önce Şikayet Et
    yıllar geçti de mhp bu konuda bir özür diledi mi ya da hatasını telafi yoluna gitti mi. yıllar önce "kanımız aksa da zafer islam'ındır" diyen yüzbinlerce mhp'liden kaç tane kaldı, özellikle kalbur üstünde. şu an mhp politikalarının tek hedefi var o da türk-kürt sorununu taze tutup mecliste kalmaktır. oysa mhp, içerisindeki bir damarla birlikte türk islam birliğini kurmaya çalışıyordu yıllar önce. tabii o damarın kanını akıttılar, içlerinden çıkardılar şimdilerde. (samimi olan çok az kişiyi tenzih ediyorum) mhp'nin bu gidişi bdp'yle terazinin kefelerini paylaşıp ağırlıklarını ölçmekten başka bir şey değildir. başörtüsü meselesine gelince, bu meselede bu gün chp bile açıkça karşı olduğunu belirtmesine rağmen fiilen bir şey yapamıyorsa, mhp'nin karşı çıkması zaten yakıştırılamazdı, siyaseten.... değil mi? ama siyaset değil samimiyet arıyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada