MHP'den CHP'ye oy vermeyin çağrısı

MHP'nin 3 kurucu üyesi olan Naci Meriç, Mehmet Zeybek ve Kemal İnandı MHP'lilerin CHP'ye oy vermemesi çağrısında bulundu.

MHP'den CHP'ye oy vermeyin çağrısı
MHP'den CHP'ye oy vermeyin çağrısı
GİRİŞ 23.03.2014 07:44 GÜNCELLEME 23.03.2014 07:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MHP'nin 3 kurucu üyesi olan Naci Meriç, Mehmet Zeybek ve Kemal İnandı ortak bir açıklama yaparak, yaşanan süreç karşısında şaşkın olduklarını belirtip MHP'lilerin CHP'ye oy vermemesi çağrısında bulundu.

MANSUR YAVAŞ ŞAŞKINLIK YARATTI

MHP'nin 3 kurucusundan ortak yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği gibi 30 Martta Türkiye yerel seçimleri gerçekleştirecektir. Bu süreçte partiler adaylarını tespit etti. Seçimlere girecek.

CHP'nin köhnemiş yapısına eski MHP ve Ülkücü kökenli Mansur Yavaş ismiyle çözüm araması başta Ankara olmak üzere tüm yurtta şaşkınlık yaratmıştır.

MHP'Yİ CHP OLMAKLA SUÇLADI

Mansur Yavaş geçmişte partisinden ayrılma esnasında MHP'yi CHP'li olmakla suçlamıştır. İlkelilikten bahsetmiştir. Daha sonra dönüp aynı CHP'den aday olmuştur. Sayın Mansur Yavaş diyor ki;

"...MYK'nın görüşünün ne olduğu merak bile edilmeden, ülkücü harekete yabancı dar bir kadronun elinden çıkan politikalarla "CHP'yle özdeş parti" suçlamalarına çanak tutan bir anlayış sergilenmiştir.

Her türlü görevlendirmenin sadakat esasına göre değil, liyakat esasına göre yapılmasını, istişare ve karar organlarının gerçek amacına uygun kullanılmasını, seçmende oluşan "CHP'lileşme" algısını giderecek ülkücülüğe özgün siyaset anlayışına tekrar kavuşulmasını ümit ediyorum. Aksi halde ortaya çıkacak tablonun vebalini hiç kimsenin taşıyamayacağını hatırlatmak istiyorum."

Bu durumda MHP kurucular kurulu üyesi olan bizler diyoruz ki;

YAVAŞ GARDAŞIM YAVAŞ - MHP'nin oyları MHP'de kalacak!

Türkiye'de siyasette MHP'li bir kişinin partisi bellidir. Kızgınlık ve dargınlık olduğunda da yine bu sağ kanatta aynı duyguya ve ideallere yakınlığı temsil eden yerde durulur. Lakin bu asla CHP olamaz!

Herkes tarafından bilindiği gibi CHP'nin siyasi anlayışı "entrika" üzerine kuruludur. Bu anlayışın ürünü olarak ortaya çıkmış olan 'MHP kökenli aday' konusu da bir entrikadır. MHP'ye oy vermeyi düşünmeyen CHP, MHP'den oy çalma taktiklerinin tutmayacağını bilmelidir. MHP'li ve Ülkücü kardeşlerimizin kendilerine kurulan bu çirkin tuzağa düşmeyeceklerine inanıyoruz.

Son günlerde "Paralel Yapı" olarak ortaya çıkan yapının da MHP'nin oylarını CHP'ye kaydırma çabaları dikkatlerimizden kaçmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MHP Kurucular Kurulu üyeleri

1- Naci Meriç
2- Mehmet Zeybek
3- Kemal İnandı

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 1
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇAKMA MHP VE KOLTUK MHP'LİSİ DEĞİL AMA TABANDAN GELENLERİN AKP'YE GİDECEĞİNE EMİNİM.. Çünki tabandan gelen MHP'NİN özünü yaşayanlar BAYRAK VATAN VE İNSAN SEVGİSİNİ İYİ BİLDİKLERİNDEN BEN ŞAHSEN OYLARINI AKP'DEN YANA KULLANACAKLARINI EMİNİM.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...