Erdoğan: Bu ülkeyi şaklabanlara teslim etmeyiz

Konya'da hızlı tren açılış töreninde konuşan Erdoğan, "bu ülkeyi hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara teslim etmeyeceğiz' dedi.

GİRİŞ 17.12.2014 14:33 GÜNCELLEME 17.12.2014 17:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya-İstanbul hızlı tren hattı açılışında halka hitap etti. Erdoğan konuşmasına Pakistan halkına başsağlığı dileyerek başladı.

BU ÜLKE BÜYÜK AÇILAR ÇEKTİ

Konyalıların hassasiyetlerini bildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu ülke yakın tarihinde çok büyük acılar çekti, çok büyük sorunlar yaşadı. Bizim dedelerimiz, annelerimiz, babalarımız, onların ardından bizler, bu ülkede ağır sorunları, derin sorunları yaşamak zorunda bırakıldık. Dünyada, özellikle Batı'da yaşanan hızlı kalkınmayı, refahı, demokrasiyi, on yıllar boyunca sadece seyretmek zorunda kaldık. Ulaştırmada, o dar yollarda büyük sıkıntılar çektik, çok sayıda can verdik. Eğitimde modern imkanlardan mahrum bırakıldık. Sağlıkta insanımız insan yerine konmadı. Şöyle gençlik yıllarımı düşünüyorum, o SSK'nın malum genel müdürlerinin olduğu zamanları düşünüyorum. Affedersiniz, sağlam girip de hasta çıktığımız hastanelerin halini düşünüyorum. Adalette aynı şekilde, emniyette aynı şekilde. Daha nice alanda başka ülkeleri maalesef hayranlıkla izlemek zorunda bırakıldık. Hızlı trenleri, sadece televizyon ekranlarında görebiliyorduk. Uçağı, sırt üstü yere yatıyor, gökyüzünde izliyorduk. Modern, temiz hastaneleri, kaliteli, temiz, güzel okulları sadece yabancı filmlerde görebiliyorduk, o da renkli değil ha, siyah beyaz. İnsanın insan gibi yaşadığını maalesef uzaktan seyrediyorduk. İtirazlarımız dikkate alınmıyordu, isteklerimizi, arzularımızı, taleplerimizi maalesef kimse duymuyordu. Bu ülkenin yoksulluğunu kimse görmüyor, yasaklara, yolsuzluklara hiç kimse dur diyemiyordu.

İşte şimdi gelirken iniyoruz Konya Havalimanına. Konya Havalimanından buraya gelirken hamdolsun 3 şeritli, 3 hatlı gidiş-geliş, Konya'ya giriş, etrafında gayet güzel peyzaj çalışmaları, ağaçlandırma çalışmalarıyla bakıyorsunuz, modern bir şehre giriyoruz. Bu kötü gidişi durdurmaya yönelik siyasi hareketlerin önü kesiliyor, partiler kapatılıyor, darbelerle Türkiye'nin yürüyüşü sürekli kesintiye uğratılıyordu. Ama biz umudumuzu yitirmedik, biz mücadele azmini kaybetmedik. Milletimize hizmet etme aşkımızı, sevdamızı daima diri tuttuk. 'Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır, milletin de bir hesabı vardır' dedik, sabırla, sebatla mücadele ettik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "12 yıl önce milletten emaneti devraldıklarını, kolları sıvadıklarını ve çok büyük bir kalkınma, ilerleme, demokratikleşme hamlesini başlattıklarını" anlatarak, "Darbeler planladılar, geçit vermedik. Tuzaklar kurdular, o tuzaklara düşmedik. Senaryolar yazdılar, o senaryoları yırttık, attık. Milletle beraber olduk, milletle beraber yürüdük" dedi.

12 YIL BOYUNCA NE YAPTIYSAK MİLLETİMİZ İÇİN YAPTIK

"Bu kötü gidişata dur diyecek siyasete önünü kestiler, partiler kapatılıyor darbeler yapılıyordu. Biz milletimize hizmet etme aşkımızı kaybetmedik. Onların bir hesabı varsa Allah'ında bir hesabı vardır, Milletin de bir hesabı vardır. Darbeler planladılar geçit vermedik.Tuzaklar kurduklar, biz o tuzaklara düşmedik. 12 yılda Türkiye'ye çok büyük değişim yaşattık."

KARANLIKTAN BESLENENLER RAHATSIZ OLDU

Erdoğan yıllarca bu ülkede karanlıktan beslenenlerin bugün yapılanlarla Türkiye'nin kalkınmasıyla rahatsızlık duyduğunu söyleyerek "Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemez. Bizim 12 yıl boyunca attığımız adımlar bazılarını çok rahatsız etti. Bu ülkenin yolsuzluğundan yoksulluğundan beslenenler rahatsız oldular. Eski Türkiye'ye istediği gibi istikamet çizenler mazlumların ses olmamızdan rahatsız oldular. Bu dünyada, bu denklemde biz de varız dedik. Türkiye'ye istikamet vermekten vazgeçeceksiniz dedik onlar bunlardan rahatsız oldular.  Filistin dememizden Suriye dememizden Mısır'da darbeye karşı çıkmamızdan rahatsız oldular." dedi.



ASIL YÜZLERİNİ DAHA İYİ GÖRDÜK

"Yargı medya emniyet el ele verdi ve 17 Aralık günü bir operasyon başlattı. Önceden hazırlanmış düzmece haberler servis ediliyordu. O gün hükümeti devirmeye yönelik bir operasyon başlatılmıştı. Medya emniyet ve yargıdaki karanlık güçler bir senaryo yazmış ve bunu uygulamaya başladılar. Senaristin biri ne diyor senaryoyu yazdılar verdiler biz de oynadık. O dün o darbe girişimine razı olacağımızı düşündüler. Bunun bir yolsuzluk bir operasyon olmadığını bunun bir tuzak olduğunu anladık. Bu darbe girişimin boşa çıkardık. 17 Aralık'ın hemen ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarlarından çıktı. 17 ve 25 Aralık'tan sonra bunların asıl yüzlerini daha net gördük". 

"ELİNİ KOLUNU BAĞLAYAN YOK KALK GEL"

Fethullah Gülen'in 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan kişilerin yerinde olmak isterim açıklaması yapmasına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya açıklama yapıyor. Gazetelerden alınan, onun kendi takımı için 'onların yerinde olmak isterdim' diyor. Senin elini, kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine. Hiç kimse sana 'gelme' demiyor, gel. Çoktandır sana 'gel' diyoruz zaten. Pensilvanya'da koruma altında olanlar buraya gelemez" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ ÖNCE AYNAYA BAKSIN

Erdoğan Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkanları Türkiye'ye davet ederek "Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş gelin Türkiye size demokrasi versin. Sabancı'yı öldüren terörist elini kolunu sallayarak geziyor. Almanya'da 7 tane soydaşımız ırkçı saldırıya uğradı failleri bulunamadı. Suriye'ye gözlerini kapatanlar Filistin'de katliama sırtını dönenler bize insan haklarından demokrasiden bahsedemezler. Türkiye kimsenin keçisi değil Avrupa birliği önce aynaya baksın. 55 yıldır bizi oyalıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın Avrupa Birliği'nin kapı kulu değiliz alacaklarsa alsınlar almayacaklarsa almasınlar" dedi.

"BU ÜLKEYİ ŞAKLABANLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Türkiye'yi maşalara asla teslim etmeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu olan ihanet şebekelerine, paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz. İşte terör örgütleri çıkıyor değil mi? Şu anda Pakistan'daki olayı gördünüz, 130'u aşkın yavruyu, öğrenciyi şehit ediyorlar. DEAŞ diye bir şey çıktı onun da neler yaptığını görüyorsunuz. DEAŞ, Irak'ta neler yaptı, şu anda Suriye'de neler yapıyor? Ne adına, sorarsanız 'İslam' adına yapıyormuş. Böyle bir İslam yok. İslam, barıştır ve İslam'a gölge düşürüyorsunuz. Sizin yaptıklarınız sebebiyle bugün dünyada bir İslamofobi girişimi başladı. Herhangi bir taksiratı olmayan insanları acımasızca öldürmek, savunmasız insanları öldürmek bizim dinimizde bunlar yok. Ben inanıyorum ki millet, bütün kazanımlarına özellikle de istiklaline sımsıkı sahip çıkmaya devam edecektir. Onlara rağmen bu rahatsızlara, hazımsızlara rağmen biz Türkiye'ye eserler kazandırmaya, Türkiye'yi daha da büyütmeye devam edeceğiz."