Kılıçdaroğlu'ndan "Hakan Fidan" yorumu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan "Hakan Fidan" yorumu
Kılıçdaroğlu'ndan "Hakan Fidan" yorumu
GİRİŞ 07.02.2015 15:39 GÜNCELLEME 07.02.2015 15:39
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, "Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor" dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Kılıçdaroğlu, tarihi Balıklı Gölü'nde incelemelerde bulundu. Burada bir mihmandar eşliğinde Balıklı Göl Yerleşkesini gezen Kılıçdaroğlu, Balıklı Göle yem attı.

İKTİDAR DİLEĞİ TUTTU
Kılıçdaroğlu, bu sırada bir gazetecinin "Dilek tuttunuz mu?" diye sorması üzerine "Tabi ki tuttum. Halkçı bir iktidar..." diye yanıt verdi.

HAKAN FİDAN'IN İSTİFASI

Bu sorunları ilerleyen günlerde gündeme taşıyacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, "Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor" dedi.

SEÇİM BARAJI

Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin hangi aşamada olduğu ile ilgili bir soruya da "Aşamanın hangi aşamada olduğunu bilen varsa bize de haber versin. Bizim bir sorunumuz yok" diye yanıt verdi.

Bu ülkede kesinlikle kan dökülmesini istemediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözülmesini istediklerine işaret ederek şöyle konuştu:

"Sorunun çözüm yolunun demokrasi ve sandıktan geçtiğini biliyoruz. Kürt sorununun çözülmesinin birinci ve en önemli ayağı, yüzde 10 seçim barajının indirilmesidir. Yüzde 10 seçim barajını getirenler askerlerdir. Yani Kenan Evren ve arkadaşlarıdır. Darbe yasasıdır. Bu yasanın demokrasi çerçevesinde değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi gerekir. CHP olarak yüzde 3-5 seviyelerine indirilmesi konusunda kanun tekliflerimiz vardır. Gerçekleştirilirse çok memnun oluruz."

YORUMLAR 14
  • Ayhan Altun 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu KK Urfa Balıklı gölüde mundar etti, ALLAH'ım bu adama akıl fikir versin.
    Cevapla
  • bnymin 9 yıl önce Şikayet Et
    ne garip iktidar olma mücadelesi veren bi parti liderinin ettği söze bakın.çok merak ediyorum kılıçdaroğlu kendini başbakanlığa layık görmediği için mi başkasının başbakan olabilceğine inanıyr. yani başbakan koltuğunu boş olduğunu düşünüyorsa alternatif kendini değil HAKAN FİDAN ın olabileceğini düşünüyor belkide öyle kabül ediyor. artık o da bizi tatikliyor ve şu sözümüze hak veriyor "en kati fazilet odur ki, düşmanları dahi o faziletin tasdikine şehadet etsin." tşk edriz kılıçdaroğlu.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bu adami gördükce gülesim geliyor. siyasete kac kisi kazandirdin ey kilictaroglu, hakan bey gelecegin baskan adaylarindandir insallah
    Cevapla
  • rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    çaresizler çaresizle avunurlar
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP Çaresiz bir kişiyle yoluna devam ediyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu