Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 dilde Nevruz mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınladığı Nevruz mesajı sonrası, Twitter hesabından da 5 dilde mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 dilde Nevruz mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 dilde Nevruz mesajı
GİRİŞ 21.03.2015 10:37 GÜNCELLEME 21.03.2015 13:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "21 Mart Dünya Nevruz Günü" nedeniyle yazılı mesaj yayınladı. Erdoğan'ın mesajı Twitter hesabı üzerinden 5 ayrı dilde yayınlandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nevruz mesajı:

Nevruzu, "geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan ortak bir bayram, baharın uyanışı ile simgelenen birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adı" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kültürümüzde de Orta Asya'dan Balkanlara kadar tüm canlılığıyla varlığını sürdüren Nevruz Bayramı, milletimizin, tüm farklılıkları aşarak, geçmişine sahip çıkma ve geleceğini birlikte inşa etme iradesini ifade eder. Nevruzla bayramlaştırılan tabiatın dirilişi, aynı zamanda gönüllerdeki ümitlerin de dirilişidir" ifadelerini kullandı.

Aşık Veysel'in "benim sadık yarim kara topraktır" dizesini anımsatan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Kadim bir geleneğin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de Allah'ın kendisine emaneti olan tabiata verdiği önemi en veciz şekilde ifade etmiştir. 2010 yılından itibaren, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya kazandırılan bu güzel bayramın, insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizde de nevruzun, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramı ile beklediğimiz neticeye ulaşacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum. Tüm insanlıkla, tüm kardeşlerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

5 DİLDE YAYINLADIĞI NEVRUZ MESAJI

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    çanakkaleye yine ingiliz gemileri istanbulu işgal etmek için dayansa analar ağlamasın diye sesini çıkarmayacak olanlar var
    Cevapla
  • Nevruz.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Kelime Farsça, Türk Cumhuriyetlerinde yüz yıllardır kutlanır.....
    Cevapla
  • HAKANAHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    Yerel diller arasında sadece Kürtçe olması ne anlama geliyor? Gürcüler,Lazlar,Çerkesler vs neden kendi dilinde kutlanmıyor? Lazca, Gürcüce,Rumca,Boşnakca kutlanması için de o insanlarında pkk gibi mi yapması lazım? Ya bütün dillerde kutlayacaksın yada ortak dil olan Türkçe kutlayacaksın. Türkiye'de onlarca köken var kürtlere ayrım niye?
    Cevapla
  • Mamosta 9 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü kürtler Türkerden sonra nüfus olarak ikinci asli unsur.
    Cevapla
  • Sedat 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu anladım barış olsunda bir tane TÜRK BAYRAĞI yok bu nasıl iştir...
    Cevapla
  • sadık 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel olmuş..biz beraber türkiye yiz(em bı hevra türkiyene)... birbirimizi inkar etmeden, dilleri( türkçe,arapça,kurmaci, dımıli,lazca) özgür bırakarak beraber yaşayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı