Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklamalar

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, İzleme Heyeti çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 23.03.2015 18:03 GÜNCELLEME 23.03.2015 21:23
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımız süreci başlatan ve sahiplenen bir kişi olarak yapılacak işlerden mutlaka etraflıca bilgi sahibi olmalıdır. 'Bu görev bize düşüyor' diye düşündük. Sayın Başbakanımız ve süreçle ilgili arkadaşlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz edeceklerdir. Onun talimatları, görüşleri doğrultusunda da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

"Cumartesi ve Pazar günü bildiğiniz gibi konuşmalar yaptım. Burada bir kısım basın sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet arasında bir çekişme durumunu olduğunu belirten bir yazı yazdılar ve dedikodular yaptılar. Arınç "Duygusal çıkışlar yaptı, sert çıkışlar yaptı" diye çok basit, çok sığ şeyler konuşuluyor. Ben yeni bir siyasetçi değilim. Bu olanlar sözlerimi yanlış anlamak kaygısından kaynaklandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ile olan hukukumuzun bir kardeşlik hukuku, bir dava arkadaşlığı hukuku olduğunu herkesin bilmesi lazım. Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamız mümkün değildir." 

“CUMHURBAŞKANIMIZ HALKIN KAHRAMANIDIR”

"Cumhurbaşkanımıza nezaketsizlik yapmayız, aramızdaki hukukumuz kardeş hukukudur bunu herkesin bilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başıdır, bizim liderimizdir, çile insanıdır, iyi bir aile reisidir, Halkın kahramanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, bazı konularda düşüncelerini ifade ediyor. Eğer o düşünceler yanlış kanaate, eksik bilgiye, yanlış yönlendirme gayretinde olan insanların adeta hoşuna gidecek bir noktaya geliyorsa bize düşen, haşa onu eleştirmek değil, onu yanlış bulduğumuzu söylemek değil, onu bilgilendirmektir, olayın eksik kalan yönlerini anlatmaktır. Benim iki gün üst üste yaptığım konuşmaları tek tek analiz ederseniz, en ufak bir saygısızlık göremezsiniz, muhatap alma göremezsiniz, polemik göremezsiniz. Ben hükümetin bir üyesiyim. Hükümetimi belli konularda elbette savunurum, yanlış anlamalara yol açabilecek eksik bilgileri tamamlamak da benim görevim olur. "

“BEN CAM GİBİ BİR ADAMIM” 

"Konuşmamı analiz ederseniz polemik göremezsiniz. Benim sözlerimi o hiç yanlış anlamaz, ben de onun sözlerini hiç alçaltıcı kabul etmem. Çözüm süreci ve diğer konularda Cumhurbaşkanımız eksik bilgilendirdiysek kusuru kendimizde ararız. Sözler ortadadır, arkasında. Ben cam gibi bir adamım önüm arkam bellidir. Kimsenin adamı değilim, kimsenin çantasını taşımadım. Ben evimi, ailemi bu dava için harcamış, tüketmiş bir insanı."

YAPTIĞIM KONUŞMADAN DAVUTOĞLU'NUN HABERİ YOKTU

"Sayın başbakanımla Bütün şerefimle temin ediyorum. Cumartesi, Pazar günü konuşmamı değil ki içeriğini konuşmuş olayım. Konuşmamdan önce Başbakan ile görüşmem olmadı. Sayın Ahmet Davutoğlu tamamen bu konuda masumdur, bu suç değil ama. Ama bizim o görüşmeleri başkaları dışarı başka aksettirmiş olabilir. "

ÖCALAN'IN NEVRUZ MESAJI

Öcalan'ın Nevruz mesajında hakikat ve yüzleşme komisyonu vurgusu vardı, bu konu Çözüm Süreci Toplantısı'nda ele alındı mı? İzleme Komisyonu açıklamasının ardından, 'çok daha önemli yenilikler gelecektir, biz buna da hazırız' demiştiniz, o yenilikler neler olabilir, bugünkü toplantıda ele alındı mı" sorusunu Arınç, "Hayır, etraflıca hiçbir şey söylemek istemiyorum. Bu mesajların ne anlama geldiğini, bu işle ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan bizim müsteşarlığımız var, ayrıca MİT Müsteşarlığımız var. Süreçle ilgili çalışmaları onlar takip ediyorlar ve bizi de bilgilendiriyorlar"

İZLEME HEYETİ İPTAL OLACAK MI?

"İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. Çözüm Süreci içerisinde böyle bir mekanizmaya ihtiyaç duyulduğu, iyi çalışırsa bunun faydalı olabileceği kararımız altına alınmıştır. İzleme heyetinde bulunacak kişilerin daha önce bu görevlerde başarılı hizmetleri geçmiş akil insanlar içerisinden olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.Son haftalarda her kafadan farklı sesler çıkmıştı, bunu HDP için de söylüyorum, 15-16 kişiden bahsedildi, sonra yalanlandı. Şimdiki süreç akil insanlar içerisinden izleme heyeti olarak uygun gördüğümüz kişilerle Sayın Akdoğan temas kuracaktır veya Sayın Başbakanımız, onların oluru halinde de bu faaliyete geçmiş olacaktır."

 

YORUMLAR 59
  • hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar kısa sürede bu kadar döneklik görülmemiş şey ben cam gibi bir adamım diyip saydamlığından bahsedeceğine kapalı kapılar ardında dönenleren bahsedin
    Cevapla
  • Vicdan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bülent arınç delikanlı kral adamdır
    Cevapla
  • laz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bülent Arınç çok saf temiz.dürüst,çocuk ruhlu olabilir,Bunlar insani şeyler ve gayet değerli.Fakat Devlet yönetimi,kriz yönetimi,birliğin dirliğin muhafazası ferdi davranışları kaldırmaz.Çok hassas dönemlerde bu davranışlar yıkıcı olur.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    bülent bey sizide seviyoruz ama hükümetteki konumunuz geregi lütfen kisisel görüslerinizi her aciklamaniza ilave etmeyin gereksiz tartismalara yol actiginin hesabini iyi yapiniz
    Cevapla
  • gönül dostu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu davayi ileri taşıyalım sizlerden ricam birlik ve beraberlik kardeşlik için bu guzel dava için bir fatiha üç ihlas okuyalim duaya ihtiyacimiz var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı