HDP mitinginde patlama! 3 ölü, 100 yaralı

HDP'nin Diyarbakır'daki mitinginde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.

GİRİŞ 05.06.2015 18:05 GÜNCELLEME 05.06.2015 21:31
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde, ilk belirlemelere göre trafoda meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. HDP'nin mitingi iptal olurken, sokaklar karıştı. Demirtaş ise sağduyu çağrısı yaptı.

PATLAMA TRAFO MU YOKSA BOMBA MI?

Patlamanın ilk olarak elektrik trafosunda meydana geldiği duyuruldu. Ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu meselenin arkasında ne varsa; trafo patlaması mı bir suikast mi herhangi bir provokasyon mu bunu tetkik edeceğiz" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise "Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu” şeklinde açıklama yaptı.

DEMİRTAŞ: BİLMİYORUZ

Selahattin Demirtaş da, "Patlamanın bulunduğu yerde bir trafoda var. Vali Bey ve Emniyet Müdürü ile de görüştüm. Şimdi olay yeri inceleme ekipleri henüz çalışmalarını tamamlamadığı için patlamanın neden kaynaklandığını bilmiyoruz" dedi.

Emniyet kaynakları, patlamanın neden kaynaklandığını araştırıyor.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Olay yerine gönderilen ambulanslarla yaralılar hastaneye taşındı.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saat 18.30'da konuşma yapacağı miting alanından bazıları kentin en merkezi yeri Ofis Semti'ne yürüdü. Polis bu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır’daki patlamaların ardından açıklama yaptı. Demirtaş trafodaki patlama sırasında sahnenin hemen arkasında bulunduğunu ve konuşmaya başlamak üzere olduğunu söyledi.

Demirtaş "Provokasyonlara gelmeyin sağduyunuzu elden bırakmayın. Alanları sokakları bırakın, İl Merkezi'nin önüne gelinBirazdan Diyarbakır il binamızın önünde açıklama yapacağım. Hiç bir tahrike mahal vermeden herkesi il binamızın önüne davet ediyorum. Barış kazanacak, bundan emin olun ve sağduyuyu elden bırakmayın" dedi.

Olay yerinden ilk görüntüler;

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 75
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kendileri bombalı saldırılar yaparken millet ne hissetmişse onu hissetmişlerdir ölenler belki suçlu belki suçsuzdur ama hdp ölen bunca askerin kürt çocuklarının tek suçlusudur
    Cevapla
  • vann 8 yıl önce Şikayet Et
    Bomba dan eniyi kandil an lar.pkk nin işi.sucu hukumete mal edip magdur edebiyati oynamak
    Cevapla
  • burak turan 8 yıl önce Şikayet Et
    tüm yaralanan diyarbakır vatandaşlarına geçmiş olsun.. Rabbim bu milleti devleti her türlü hainin oyunundan korusun.
    Cevapla
  • adle kaymaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Canım annemin sürekli kullandığı bir laf vardır ALLAH DOĞRU OLANLA BERABERDİR bu yüzden kim ne yaparsa yapsın hiç bir şey fayda etmeyecek bizim gibi bir halk oldukça doğruları gerçekleri yapılanları gördükçe AKP hiç bir zaman kaybetmez allahın izni ile o katiller asla muradına eremeyecek
    Cevapla
  • Ceddi Osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Âl-i imrân  Suresi 54. Ayet/3. Cüz وَمَكَرُوا وَمَكَرَ اللّٰهُۜ وَاللّٰهُ خَيْرُ الْمَاكِر۪ينَ۟ Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi resmen başladı! İşte alınan tedbirler...
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok