Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 08.06.2015 00:45 GÜNCELLEME 08.06.2015 09:07
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Selahattin Demirtaş HDP İstanbul il başkanlığında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Demirtaş AK Parti'yle koalisyon yapmayacaklarını açıkladı.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

Demirtaş "Bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak, Türkiye'nin yoksulları, emekçileri olarak barıştan, adaletten ve özgürlükten yana olanlar olarak muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Hepimize ve bütün Türkiye'ye şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BU SOL'UN ZAFERİDİR
"Bu seçimde barıştan yana olanlar kazanmıştır. Bu zafer Türklerin Kürtlerin bu ülkede yaşayan bütün kesimlerin zaferidir. Bu zafer Sol'un ortak zaferidir."

Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDP'dir HDP Türkiye'dir.

Kim bize hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsun kimseyi mahçup etmeyeceğiz. Emanet oy verenleri mahçup etmeyeceğiz.Bu saat itibari ile Türkiye'de başkanlık sistemi tartışması son bulmuştur. HDP'nin bundan sonraki hedefi tek başına iktidara yürümektir. 

KOALİSYON AÇIKLAMASI
Demirtaş koalisyon durumu hakkında, "Biz AK Parti ile içerinden veya dışarıdan koalisyon kesinlikle yapmayacağız" dedi.

 

YORUMLAR 220
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    M.Kemalin askerleriyiz diyenler meğer aponun militanlarıymış..
    Cevapla
  • Filizz 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyük! Yine de Şer gibi gözüken sonunda Hayır da olabilir. Rabbim müddet verir ama ihmal etmez.
    Cevapla
  • Engin 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK nın (Ermeni Asala gitti - Yaerine PKK geldi) Şakşakçıları MHP CHP haysiyetsiz paralelciler Rabbim sizlere yeter. Allah insallah iki yakanızı bir araya getirmesin.
    Cevapla
  • m yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi adam olmaın zamanıdır senin ilçende bile sana güvenmeyenler diğer illerde sana nasıl güvendiler anlayamadım emanete ihanet içine girdin ilk günden itibaren
    Cevapla
  • Kürşad Yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki doğu ve güneydoğu ya hizmet götürmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Oraya harcanan para çöpe giden paradır. Olacak olan şudur bence; AK Parti MHP ile koalisyon kurar ve çözüm süreci rafa kaldırılır. Pkk'nın anladığı dilden konuşulur ve devlet orada kimin hakim güç olduğunu kafalarına vura vura gösterir. O bölgede herşey sil baştan olur, bundan da en büyük zararı oranın halkı görür. MHP hiçbir koalisyonda hdp ye yanaşmayacağından, hdp nin barajı aşması çok bir anlam kazanmayacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında sakat ifadeler
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi