Burhan Kuzu açıkladı: Erdoğan seçim kararı aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararı aldığını açıkladı.

Burhan Kuzu açıkladı: Erdoğan seçim kararı aldı
Burhan Kuzu açıkladı: Erdoğan seçim kararı aldı
GİRİŞ 21.08.2015 01:40 GÜNCELLEME 21.08.2015 13:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu,Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararı aldığını açıkladı. Kuzu yaptığı açıklamada "AK Parti ile Koalisyon kurmaya yanaşmayan CHP ve MHP, 45 günün dolması ve Hükmetin kurulamaması sonucu Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı" dedi.

İşte Burhan Kuzu'nun açıklamaları:

AK Parti ile Koalisyon kurmaya yanaşmayan CHP ve MHP, 45 günün dolması ve Hükmetin kurulamaması sonucu Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı

Kurulacak Seçim Hükümet'i bir Anayasal zorunluluk;çünkü 116.md bunu emrediyor. Tüm diğer yolları MHP,HDP Ve CHP tıkadı. Bunları da bilelim.

Seçim Hükümet'ini Cumhurbaşkanı kurmaya mecbur;çünkü Anayasanın emri böyle;Meclis Görevini yapmadı. HDP bu şekilde 3 bakan aldı.

Seçim Hükümet'ine HDP nasıl oldu da üç bakan verme hakkı elde etti? Bunu MHP ve CHP'ye sormak lazım. Ak Partinin bu konuda suçu yok. Biline.

Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum da 7 Haziran gecesi attığım Tweette'lar ne kadar anlamlı ve isabetli imiş. O gün bana kızanlar da hak verdi.

Hâlâ geç kalmış sayılmaz; 4 parti grubu bir araya gelir ortak bir önergeyle seçim kararını Meclisten geçirir. Yakışanı bu; şık olanı bu.

YORUMLAR 19
  • cahidi 8 yıl önce Şikayet Et
    sonuçlar yine aynı olursa tekrar tekrar seçim mi olacak, nedir yol haritası
    Cevapla
  • cemil 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin bu seçimlerde alacağı oy yüzde 36 dır.
    Cevapla
  • KARAHANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi adına konuş mhplı çoğu arkadaşım şimdi akp ye verecek ve doğuda çok sıkı seçim olacak
    Cevapla
  • soru 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp seçim hükümetinde yer alsaydı.Hdp anayasal hak olarak yine 3 bakan vermeyecekmiydi?bunu pek anlayamadım ben.Yani mhp seçim hükümetine girseydi 3 bakan alacaktı hdp yine 3 bakan alacaktı.burada bağımsızların sayısı değişkenlik gösterecek.mhp yer aldı diye hdp saf dışı kalmayacaktı ki
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçime kadar milletvekili çoğunluğunu sağlayan iki partinin anlaşıp koalisyon kurması zaten en olağan durum. Buna kimsenin bir şey diyeceği olamaz. Ama Bahçeli bunu reddetti. Partiler 45 gün içinde kendi aralarında anlaşamazsa meclis de seçim kararı almazsa seçimlerin yenilenmesine Cumhurbaşkanı karar veriyor. Bu durumda seçime kadar ülkeyi yönetecek hükümete seçim hükümeti deniliyor ve Anayasaya göre her parti Meclisteki sandalye sayısına göre bu hükümete üye veriyor. Ha CHP’nin ve MHP’nin yaptığı gibi üye vermeyebilir de. Ama üye vermek isteyeni (mesela burada HDP’nin durumu öyle) anayasal olarak engelleyemezsin. Zaten millet de buna sebep olan Bahçeli’yi eleştiriyor
    Cevapla
  • KARAHANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti mhp ile koaliyon yada azınlık hümeti istiyodu seçim hukumeti istemiyodu bu seçim hükümetinin sorumlusu bahçelidır chp zaten hdp ile kardeş
    Cevapla
  • zabitbyk53 8 yıl önce Şikayet Et
    koalisyona hayır dedikleri icin diyir
    Cevapla
  • Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçim Hükümetine Üye Vermeyen Basiretsiz MHP-CHP O Zaman Seçime de Girmesin.
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan seçim kararını 7 haziranda almıştı zaten. bunu tüm Türkiye biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk