Boynukara: Özyönetim çatışma isteğidir

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara terör örgütü PKK'nın sözde özyönetim ilan etmesinin altında yatan gerçekleri açıkladı.

Boynukara: Özyönetim çatışma isteğidir
Boynukara: Özyönetim çatışma isteğidir
GİRİŞ 24.08.2015 09:08 GÜNCELLEME 24.08.2015 09:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, terör örgütünün son zamanlarda geliştirdiği “öz yönetim” taktiğinin tamamen “halkla devleti karşı karşıya getirme projesi” olduğunu söyledi. Star’a gündemdeki konuları değerlendiren Boynukara, “Diyarbakır bir milyonluk bir kent, çok az sayıda kişiyi toplayıp; ‘ben öz yönetim ilan ediyorum’ diye bir açıklama yapıyorsunuz. Bu tarz tepeden inmeci bir tarzdır. Bu Baasçı zihniyetle pozisyon almadır” dedi. Boynukara, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “PKK ‘ama’sız silah bıraksın” açıklamasıyla ilgili olarak da “Ama’sız diyor, ama iki şey söylüyor. Örgüt de devlet de silahları bıraksın diyor. Örgütle devleti yan yana koyup, ama’sız dediğinizde bir problem var demektir” ifadesini kullandı. Boynukara, “Devlet de örgüt de silah bıraksın dediğinizde bu aslında çözümsüzlüğü dayatmaktır, silahlar bırakılsın demek değildir” diye konuştu.

DEVLET SİLAH BIRAKMAZ

Demirtaş’ın bu sözleriyle mevcut siyasal pozisyonunu devam ettirdiğini dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Boynukara, “Devlet silahı bırakmaz, operasyonları bırakmaz. Meşru güç kullanma yetkisi devlete aittir. Bu bireylerin gündelik hayatlarını güven içinde sürdürmeleri için gereklidir. Devlet keyfi olarak bir yerleri bombalamıyor, devlet keyfi olarak gidip yollarda güvenlik tedbirleri almıyor. Devlet senin benim gündelik hayatımızın güven içinde devam etmesi için bunu yapıyor” dedi.

PKK TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

KCK’nın Suruç’taki bombalı saldırıdan sonra eski yöntemlerinin aksine yeni bir taktik arayışına girdiğini belirten Boynukara, PKK’nın kendi militanlarıyla asker ve polisi doğrudan karşı karşıya getirmek yerine, devletle sivil halkı karşı karşıya getirip, çatışma ortamını başka bir zemine çekmek istediğini; şu an yaptıkları bu planların hiçbir karşılığı olmadığını kendilerinin de çok daha iyi bildiğini söyledi.

ÖZ YÖNETİM ÇATIŞMA İSTEĞİDİR

Öz yönetim ilanının aslında bir çatışma isteği olduğunu ifade eden Boynukara, “Biz sizin Valinizi, kaymakamınızı tanımıyoruz diyorlar. Biz kendimiz yöneteceğiz diyorlar. Bu bir çatışma isteğidir” dedi.

AK PARTİ DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARINI ATTI

AK Parti hükümetlerinin ülkenin demokratikleşmesi açısından gerekli adımların hepsini attığını belirten Adnan Boynukara şöyle konuştu: “Bunu da terör veya dış güçlerin talepleriyle ilişkilendirmeden, kendi vatandaşlarının taleplerini karşılama perspektifiyle yaklaştı ve bunu sürdürdü. Bundan sonraki süreçte de bunu sürdürecek. Devlet bu talepleri vatandaşlarının doğal hakları olarak gördü ve bunları karşıladı. AK Parti’nin yaptığı devlet paradigmasını değiştirmek oldu. İnsanı, bireyi önceleyen bir anlayışı siyasetin odağı haline getirdi.

OPERASYON KAÇINILMAZ HALE GELDİ

Terör örgütüne yönelik operasyonların seçimlerle ilişkilendirilmesine ilişkin yapılan değerlendirmelere tepki gösteren Boynukara, PKK’nın yaklaşık bir yıl önce eylemlere başladığını ve bunun üzerine operasyonların kaçınılmaz hale geldiğini anlattı. Boynukara, 9 Haziran 2014’te Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bahçesindeki Türk Bayrağı’nın indirilmesini, 3 Ekim 2014’te Pülümür’de karakola saldırı düzenlenmesini, 5 Ekim 2014’te HDP ve KCK’nın halkı eyleme çağırmasını ardından 6-7-8 Ekim 2014’teki olaylarda 52 kişinin yaşamını yitirmesini, bir yıl önce başlayan PKK eylemleine örnek gösterdi.

YORUMLAR 6
  • gurbetci1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler artik silahlariyla sehirlerimizde, bu resimde oldugu gibi.Herkes komsularini takip edilmelidir ve MIT e gizli bildirilmelidir, sosyal medya kontol altina alinmali, tüm Tel./Telsizler dinlenmelidir. Icimizdeki Vatan hainlerini tek tek ortadan cikarmamiz lazim. Cözüm mözüm yok size, sizler (PKK/HDP vs.)tek bir dilden anlarsinizzzzzz.... Kim maskeyle, silahla, PKK/HDP renkleriyle karsina cikiyorsa vur. Biryerlerden Emir memir bekleme,VUR Mehmetcigim vur, Allah adina, Kuran adina , ezan icin, ayyildizli bayrak icin, namus icin, Vatan icin VUR. Affetme bu hainlere, affedersen yarin yine silahiyla karsina cikacaklar,VUR ALLAH ASKINA...Hak ettikleri Cehennemin dibine gönder....
    Cevapla
  • muş ganireş 8 yıl önce Şikayet Et
    çapulcu gurubu olursunuz devlet değil
    Cevapla
  • Öz yönetim 8 yıl önce Şikayet Et
    Öz yönetim möz yönetim paravandır kardeşim hala anlamayan varsa gitsin beyin cerrahına bir görünsün. Adamlar aşama aşama kürt devletini kurmak istiyor. Bugün öz yönetim diyecek, yarın federasyon öbür gün bağımsızlık. Bunlar kendi belgelerinde var zaten.
    Cevapla
  • yeni yasa sart 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ya destek verenin vatandasliktan çıkarılması lazım Devletin bekası için. önce uyaraca n sonra göz yaşına bakmayan.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    dolmabahçe mutabakatında imzaladı akp liler..milleti kandırmasınlar.devlet bahçelinin isyanı buna idi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!