Ak Parti Kadın Kollarından CHP'ye tepki

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, Sümeyye Erdoğan'a yapılan ahlaksız haberi ve yapan kişilere tepki gösterdi.

Ak Parti Kadın Kollarından CHP'ye tepki
Ak Parti Kadın Kollarından CHP'ye tepki
GİRİŞ 28.08.2015 13:08 GÜNCELLEME 28.08.2015 13:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, kadın milletvekilleri, 81 il teşkilatının kadın kolları başkanları, kadın sivil toplum kuruluşları, ve Anadolu İlahiyat Derneği'nin katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'nde, basında yer alan Sümeyye Erdoğan hakkındaki iddialara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımızı Daeş Terör Örgütüyle ilişkilendirmek çirkin bir kampanya. Sümeyye Erdoğan üzerinden çirkin bir kampanya yürüten CHP özür dilemeli" denildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın'ın başını çektiği bir güruhun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkında asılsız, ahlaksız, çirkin, insan ve kadın onuruna saldırı mahiyetindeki şuursuz iddialarla dolu açıklamaları ve CHP'nin bu olay üzerinden bilinçli biçimde yürüttüğü algı yönetimi son günlerde kamuoyunu meşgul etmiştir. CHP, iktidara geldiğimiz günden beri başta ülkemizde bölgemizde barışın ve huzurun tesisine yönelik gece gündüz çırpınan siyasi hareketimizin liderini ve ekibini acımasızca bir terör örgütünün destekçisi gibi göstermeye çalışmıştır. Bunu yaparken paralel yapı da desteğini CHP'den esirgememiştir. Bu kampanya büyük bir infiale yol açmıştır. Çeşitli kesimlerden malum zihniyete gereken cevap hemen gelmiştir. CHP ve milletvekilleri büyük bir hata etmiştir. Genel Başkanımızın ve Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu'nun dün belirttiği gibi CHP kamuoyu önünde Sümeyye Erdoğan'dan derhal özür dilemelidir. 

"CHP KAMUOYU ÖNÜNDE DERHAL ÖZÜR DİLEMELİDİR"

Bilindiği gibi aziz milletimizin bugüne kadar yaşattığı ahlak, erdem ve iyilik gibi değerler partimizin de limanı olmuştur. İlkeli siyaset sadece partimizin değil tüm partilerin, sadece ülkemizin değil tüm dünyanın ihtiyacıdır. Bazı siyasiler bu ilkeleri tanımayarak, yok sayarak ve ahlaksızlığı alışkanlık haline getirerek iftiralarla, yalan beyanlarla kişileri yıpratma politikalarıyla siyaset yapabileceklerini düşünüyorlar. Bu siyaset değildir, aksine hiçbir kıymeti olmayan ayak oyunlarıdır. İşte bu yüzden CHP kamuoyu önünde derhal özür dilemelidir.

 

"CUMHURBAŞKANIMIZI DAEŞ TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİLENDİRMEK ÇİRKİN BİR KAMPANYA" 


Cumhurbaşkanımızı Daeş Terör Örgütüyle ilişkilendirmek gibi akıl almaz bir tezgah kurgulamak için kızı üzerinden çirkin bir kampanya yürütülmüştür. Gelen tepkiler üzerine çark eden CHP, bu sefer süreci farklı bir algı yönetimine dönüştürmeye çalışmıştır. Bu saldırı sadece Sümeyye Erdoğan'ı, kadınları ve aile kurumunu değil; devletin başını, itibarını ve güvenliğini hedef almıştır. İşte bu yüzden CHP derhal özür dilemelidir.

"SORU ÖNERGESİ ANAYASAL SUÇTUR"

Siyasette bir çözüm üretemeyen CHP, milletin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni; kendi çirkin oyunlarına alet etmek istemiştir. Malum milletvekilinin, söz konusu şuursuzluğu, soru önergesi olarak Meclis gündemine taşıması siyasi bir skandal olmaktan öte anayasal suçtur.

CHP verdiği soru önergesinde herhangi bir ismin geçmediğini söyleyerek ortaya çıkan suçu "basit bir hata" olarak görüp bu hatayı bir danışmana yüklese de bilinmelidir ki siyasette danışmanın her yaptığından vekili sorumludur. Hatayı danışmanın yapması Mahmut Tanal'ı temize çıkarmaz. Ayrıca soru önergesinin birinci maddesinde işaret edilen bir web sayfasındaki haberde bizzat Sümeyye Erdoğan ismi geçmektedir.

"BU HABER PARALEL YAPI TARAFINDAN AHLAKSIZCA SERVİS EDİLDİ"

Bu haberin paralel yapı tarafından ahlaksızca servis edilmesini, devletimizin ve başının bir terör örgütü ile ilişkilendirilmesini esefle kınıyoruz. CHP haberde geçen fotoğraflarla en başından algı yönetimi yapmak istemiştir. Özür dilemesi gerekirken böylesi bir saldırıyı önemsizleştirmeye çalışması, esas sorumlu olmayan kişiyi göstermelik biçimde görevden alması CHP'nin ne denli samimiyetsiz olduğunun ispatıdır. CHP'nin özür dilemesi gereken ne çok hatası vardır. Bu olay, ülkenin ana muhalefet partisinin vizyonunu ve düştüğü seviyeyi göstermesi açısından ibretliktir. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak bölgesel etkinliğini artırırken, Türk kadınının her alanda sergilediği üstün performansla, üstlendiği rolleri dünyaya gösteriyorken böylesi oyunlara alet edilmesi kabul edilemez. CHP gibi cumhuriyetin değerlerine sözüm ona sahip çıkan bir partinin sıkıştığında ilk iş olarak cinsiyetçi bir yaklaşımla kadını ve aileyi kullanması, CHP'nin içine düştüğü acziyeti göstermektedir. İşte bu yüzden CHP bir özür borçludur. Kadını ve aileyi toplumun temeli olarak gören bir partinin mensupları olarak CHP'ye, bundan sonraki süreçte iftira dolu önergelerle ve algı yönetimiyle meclisi ve toplumu meşgul etmemesini, yetersizliğini sığ oyunlarla ört bas etmemesini ve eğer başarabiliyorsa ülkemize, Türk kadınının geleceğine katkı sunmasını öneriyoruz. Bu özrü Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak kadın milletvekillerimiz, il ve ilçe teşkilatlarımız, 4 milyon 200 bini aşan kadın üyemiz adına istiyoruz. "

YORUMLAR 2
  • Selcuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sumeyye kardesime yapilan her hakaret biz secmenlerede yapilmistir. Bunu hic bir zaman affetmeyiz ve onun arkasinda olacagiz herzaman. Yanliz degildir o. Sesimiz cikmaz, fakat zamani geldigini tek vucut oluruz. Kimse ona zarar verecegini hayal etmesin. Kursaginda kalir. Sumeyye kardesimde dert etmesin, tek basina degildir. Bizim davamiz onun davasidir.
    Cevapla
  • leali 8 yıl önce Şikayet Et
    geç kalmış bir açıklama...kadın kolları daha aktif ve güncel olmalı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Özel hastanede yenidoğan vurgunu