Bakan Topçu'dan sağduyu çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, düzenlenmek istenen provokasyona dikkat çekti.

Bakan Topçu'dan sağduyu çağrısı
Bakan Topçu'dan sağduyu çağrısı
GİRİŞ 10.09.2015 13:57 GÜNCELLEME 10.09.2015 14:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, artan terör saldırıları nedeniyle düzenlenen tepki mitinglerinde vatandaşların sağduyulu olması gerektiğini belirterek, "Ne kadar öfkeli olursak olalım, memleket sevdamız bizi kontrolsüz davranışlardan uzak tutmalıdır. Bölücü terörün ekmeğine yağ sürmeyelim" dedi.

Topçu, AA muhabirine Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde artar terör saldırıları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemlerde yaşanan olaylar nedeniyle tüm milletin canının yandığını belirten Topçu, toplumda doğal olarak biriken bir öfke olduğunu bildirdi.

SANDIKTAN ÇIKMAYANLAR SOKAKTAN MEDET UMDULAR

Bunun öfkenin demokratik tepkilerle gösterilmesinin son derece normal olduğuna değinen Topçu, "Fakat toplumdaki bu enerjiyi kendi siyasi çıkarları için kullanan veya buradan kaos ortamı oluşturmaya çalışan provokatör eylem ve söylemlere karşı çok dikkat edilmelidir. Sandıktan çıkamayanlar sokaktan medet umar oldular. Bizi etraf coğrafyamızdan ayıran en önemli değerlerimiz demokrasi ve kamu düzenidir. Bu değerler her türlü hesabın üstünde olmalıdır" diye konuştu.

MİLLİYETÇİLİK MİLLETE HİZMET ETMEKTİR

Topçu, sokak olaylarının basit kıvılcımlara bağlı olduğu uyarısında bulunarak, "Ne kadar öfkeli olursak olalım memleket sevdamız bizi kontrolsüz davranışlardan uzak tutmalıdır. Bölücü terörün ekmeğine yağ sürmeyelim. Hakiki milliyetçilik bu millete hizmet etmektir, oyuna gelmemektir. Milletin huzur ve güvenliğini riske edecek davranış ve tutumlara itibar edilmemelidir. Yıllardır toplumu Kürt ve Türk diye ayırıp iç savaş senaryoları yazıldı. Bu senaryoda gönüllü oyunculuk yapan bölücü terör örgütüdür" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 4
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor vatan sever insanlar oyuna gelmemeli
    Cevapla
  • zeki 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin başkandan sonra tek adam gibi adam kalan insan!
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    ahh rahmetli Muhsin Başkan ahh Allah seni bizden daha çok sevdi..Yokluğun nasılda hissediliyor..
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam adam gibi adam ağzına sağlık başkan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı