CHP Vatan Partisi'yle ittifak kuruyor

Kılıçdaroğlu ile ittifak görüşmeleri için temsilciler atadıklarını ifade eden Perinçek, CHP'nin üzerindeki HDP gölgesini işaret etti.

CHP Vatan Partisi'yle ittifak kuruyor
CHP Vatan Partisi'yle ittifak kuruyor
GİRİŞ 14.09.2015 09:31 GÜNCELLEME 14.09.2015 09:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi ile ittifakın söz konusu olmadığını söylemişti. Fakat bunun aksine iki parti arasındaki ilişkiler büyümeye devam ediyor.

İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Kılıçdaroğlu ile geçen hafta yaptıkları görüşmenin ardından iki partiden birer temsilci belirlendiğini ifade eden Perinçek, “Görüşmelerin olgunlaştığı noktada ümit ediyoruz toplumun karşısına çıkarız ve AKP iktidarının saltanatına, saltanatın kaldırıldığı 1 Kasım’da son verecek çözümü milletimize sunarız” dedi.

Perinçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk üzerinden yürüyen süreçle ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:

"HDP'Yİ MECLİS'E SOKTUNUZ ALGISINI SİLELİM"

"Şimdi vatanperverlik yükseliyor. Türkiye’nin her yerinde eylemler var. O eylemlerde mesela Bursa’da haykırılan söz şu: Hainler Meclis’ten dışarı. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Bütün siyasi partiler terör örgütüyle arasına net çizgi çekmeli’ dedi. Bu CHP için bir devrim. Terör örgütü kavramını kullanıyor; net çizgi çekmeli diyerek de HDP’ye seslenmiş oluyor. CHP de bu net çizgisini Vatan Partisi ile elele tutuşarak gösterebilir. Önümüzdeki seçimde CHP’ye yönelecek bir no’lu suçlama şu olacak: ‘Siz HDP’yi Meclis’e soktunuz ve şimdi Türkiye kanlı bir sürecin içine itildi, bundan sorumlusunuz’ denecek. ‘İktidar partisi açılım yaptı CHP de onu destekledi’ gibi ithamlarla karşılaşacak. Vatan Partisi’nin CHP ile beraber olması bütün bu olumsuzlukları silen çok önemli bir etken"

YORUMLAR 11
  • Mertcan 8 yıl önce Şikayet Et
    Perinçek Kılıçdaroğlu'dan daha ziyade lider vasfı taşıyor. İstikrarlı bir adam bu gün başka yarın başka konuşmuyor. Dostlarını düşmanlarına göre belirlemiyor
    Cevapla
  • murad 8 yıl önce Şikayet Et
    bence bu HDP yi tekrardan meclise sokmak için hazırlanmış bir oyun, CHP ittifak yapacak ve CHP içindeki kürt, ulusalcı karşıtı sol oylar böylece HDP ye kayacak ve HDP oyları baraj üstü bırakılacak böylece, bu olurken de kimse CHP yi HDP yi destekledin diye suçlayamayacak....
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    tencere düşmüş kapagını bulmuşş yakısmışlar dogrusu
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp'nin seçilmiş milletvekili kalkıp ben hdp'ye oy verdim diyecek, kameralar karşısında selocanla el sıkışıp beraber iyi salladık diyecek. ondan sonra hdp'yi meclise sokmadık olacak öyle mi? insanların zekasıyla dalga geçiyorlar resmen. siz bu kafada sittin sene iktidar olamazsınız
    Cevapla
  • ibrahim DAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    ekmaleddini aldın müftüyü aldın ne oldu AKP nın milliyetçi oyları alayım derken kürtleri kaybetti.tabanına sahip çık yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!