'Başkanlığa geçmeden Türkiye kurtulmaz'

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Burhan Kuzu Türkiye'nin başkanlığa geçmeden sorunlarından kurtulamayacağını söyledi.

'Başkanlığa geçmeden Türkiye kurtulmaz'
'Başkanlığa geçmeden Türkiye kurtulmaz'
GİRİŞ 21.09.2015 14:51 GÜNCELLEME 21.09.2015 14:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Burhan Kuzu, "Türkiye bu rezil ortama gelmesin diye başkanlık Türkiye'de savunuluyor. Biz görmeyiz ama bundan sonraki nesiller bu modele geçmeden Türkiye'yi kurtaramaz. Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz. Kokuşmuş İngiliz sistemi, parlamenter model hiçbir yere gidemez" dedi. 

Kuzu, AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan "26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasadaki yetkisini kullanarak seçim kararı aldığını anımsatan Kuzu, 7 Haziran'dan bugüne geçen üç ayda Türkiye'nin hak etmediği bir tabloyla karşı karşıya kalındığını bildirdi. 

"Hükümetin kurulamaması bir ülke açısından ciddi bir sıkıntı. Millete '1 Kasım'da kararımızı bir kez daha gözden geçirelim' şeklinde bir imkan verilmiş oldu. İnşallah kasımdan itibaren ülkeye istikrarın geleceğini düşünüyoruz" diyen Kuzu, tek başına hükümet kurmaya en yakın partinin AK Parti olduğunu ifade etti.

Koalisyonlardan Türkiye'nin bir fayda görmediğine işaret eden Kuzu, 1 Kasım'dan itibaren ülkeye hizmete devam etmek istediklerini söyledi. 

Bir basın mensubunun "Dün Sayın Cumhurbaşkanı '550 milletvekili' dedi" sözleri üzerine Kuzu, şöyle dedi:

"550 milletvekili demedi, o anlamda değil. Sayın Cumhurbaşkanı'nın her dediği lafı basının bir bölümü maalesef farklı algılıyor. 550 milletvekili, 'her partiden kaliteli, memleket meselesine duyarlı, hakikaten memleketin çilesini çekmiş insanlar gelsin' anlamında söyledi. '550 milletvekilini bir parti alsın' anlamında söylemedi. Bunu da çarpıtmamak lazım."

- "Başkanlık modeli her zaman gündemde olmalı"

AK Parti'nin seçim beyannamesinde Çözüm Süreci, yeni anayasa ve başkanlık başlıklarının nasıl yer alacağının merakla beklendiğinin belirtilmesi üzerine de Kuzu, beyannameyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Kuzu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim gönlümden geçen, başkanlık modeli her zaman olmalı. Zaten Türkiye bu rezil ortama gelmesin diye başkanlık Türkiye'de savunuluyor. 40 yıldır emeğimi verdim ben bu işe. Ölene kadar savunurum bunu. Biz görmeyiz ama bundan sonraki nesiller bu modele geçmeden Türkiye'yi kurtaramaz, açık söylüyorum. Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz. Kokuşmuş İngiliz sistemi, parlamenter model hiçbir yere gidemez. Bunu yüz bin kere söyledim, bir daha söylüyorum.

Zaten bugünlere gelmeyelim diye o model savunuluyor. Bu seçimde öyle bir imkan doğar mı doğmaz mı ben onu bilemem. Seçim beyannamesinde alır mı almaz mı, bilemem. Ben o konuda yetkili de değilim. Ama benim gönlümden geçen her zaman bu model gündemde olmalı, savunulmalı ve getirilmeli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • atılgan 8 yıl önce Şikayet Et
    adm zaten biz görmeyiz diyoo ama gelecek nesil icin diyoo
    Cevapla
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Oldu mu simdi, hani dunya liderimiz vardi, herkes bize hayrandi... Simdi baskanlik olmazsa kurtulus yok diyorsunuz...
    Cevapla
  • İsa KESKİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gündem beğenilmiyor.Her şey sırayla. Önce 400 Milletvekili lütfen.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn. burhan kuzu sizin bu açıklamalarınız Sn. Cumhurbaşkanımıza zarar veriyor. Bu tip açıklamalar "ben iktidarda olmazsam kaos olur" diyen paralel yapı ve medya organlarının ekmeğine yağ sürüyorsunuz...
    Cevapla
  • kuzu 8 yıl önce Şikayet Et
    12 senedir neydeydiniz. Koalisyon hesapları gündeme gelincemi başkanlık sistemine sarıldınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti