Bakanlardan patlama ile ilgili açıklama

Ankara'daki patlama ile ilgili 3 Bakan basın açıklaması yaptı. Bakan Müezzinoğlu ölü sayısının 86 olduğunu açıkladı!

GİRİŞ 10.10.2015 15:33 GÜNCELLEME 10.10.2015 16:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tren garı önünde meydana gelen patlamalara ilişkin Başbakanlık Yeni Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok:

Acımız büyük. Sayın Başbakanımız birazdan açıklamalarda bulunacak. Soruşturmalar ve araştırmalar devame ediyor. Emniyet güçlerimiz gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bilgiler geldikçe sizle paylaşacağız. Güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu değildir. Miting Sıhhiye Meydanı'ndadır ve miting alanının etrafı bariyerlenmiştir, miting alanına girişlerde arama yapılacaktır. Miting alanı dışındaki herhangi bir alanda, insanların farklı illerden gelip miting alanına yürüme anında meydana gelmiştir. Ona rağmen Ankara Valiliğimiz ve emniyetimiz mekan ve zemin aramalarını yapmıştır, orada da görevlilerimiz vardır. Mitingle alakalı bir güvenlik zafiyetinin olduğunu düşünmüyorum.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

Bedeli ağır olan hain bir saldırı ile karşı karşıya geldik. Milletimizin başı sağolsun. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine sabırlar diliyorum. 21 ambulansımız ekipleri ile birlikte vakalara ulaşmıştır. Miting nedeni ile olay yerinde 4 ambulansımız bulunuyordu. İlk müdahaleleri de bu ambulanslardaki ekipler yaptı. Ama olayın büyük oluşundan kaynaklı belki aksamalar olabilir ama dinamik bir ekip çalışması ve müdahale yapılmıştır. Olaydan 15 dakika sonra olay yerindeki ambulans sayımız 56'ya çıktı. Hastanelerimizde 186 hastanemiz yaralı olarak tedavi görüyor. 86 kişi hayatını kaybetti. 28'i ağır 186 yaralı var. Vatandaşlarımızdan asılsız haberlere itibar etmemelerini istirham ediyoruz. Yaralılar hakkında bilgi almak isteyenler ise Alo 184 hattını arayabilirler. Çok ağır bir tablo. Milletimizin başı sağolsun. Hep birlikte teröre karşı göstereceğimiz tutum ile Türkiye üzerindeki büyük oyunları bozacağız. 

Adalet Bakanı Kenan İpek:

- Milletimizin başı saoğlsun. Savcılığımız hemen çalışmalarına başladı. 4 Cumhuriyet Başsavcımız ve bir savcımız titiz bir çalışma sürdürüyor. Adli tıp boyutu ile İstanbul'dan Ankara'ya yeni ekipler sevk ettik. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada nerede toplu katliam varsa akasında yahudi vardır!O gün yaklaşıyor saklanacak bir kaya bile bulamayacaksınız
    Cevapla
  • sait 8 yıl önce Şikayet Et
    istifa edin artik
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Teröre ve sonrasında gülenlere yazıklar olsun sonuçta yitirenler can cannnnnnnnnnnnnn
    Cevapla
  • yeter 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlar açıklama yaparken neden güler? İnsanları önemsemediklerinden. Peki hangi hükümetin bakanı bunlar?
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu patlamada ya DHKP-c,nin yada pkk.nın parmağı vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti