Başkanlar oy pusulalarını böyle taşıdı

YSK tarafından 1 Kasım genel seçimleri için teslim edilen oyların hiçbir güvenlik önlemi olmadan taşınması dikkat çekti.

Başkanlar oy pusulalarını böyle taşıdı
Başkanlar oy pusulalarını böyle taşıdı
GİRİŞ 28.10.2015 10:38 GÜNCELLEME 28.10.2015 11:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Genel seçimlere 4 gün kala sandık kurulu başkanları, kendilerine teslim edilen oy pusulalarının konulduğu çuvalları sırtlanarak hiçbir güvenlik önlemi olmadan evlerine götürdü. Oy pusulalarının olduğu çuvallar taşınırken herhangi bir güvenlik önlemi olmadığı görüldü.

Adalet Sarayı’na gelen ve seçim gününe kadar oy pusulalarını korumakla görevli sandık kurulu başkanları, verilen seçim eğitim semineri ardından hiçbir güvenlik önlemi olmadan aldıkları çuvallarla adliye binasından çıkarken görüntülendi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından 1 Kasım genel seçimleri öncesi merkezde görev alacak olan sandık başkanlarına verilen eğitim seminerleri sona erdi.

Sandık kurulu başkanı olarak görev alacak kamu personeli için düzenlenen seminere katılanların, seminer sonrasında kendilerine teslim edilen çuvallar dolusu oy pusulalarını sırtlayarak evlerine gitmeleri ilginç görüntülere sahne oldu. Oy pusulalarının bulunduğu çuvalları sırtlanan sandık kurulu başkanlarından kimi özel otomobiliyle, kimi otobüsle, kimi de yaya olarak evlerine gitti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • DADAŞ. 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne demek oluyor?? Nerede yetkililer.
    Cevapla
  • ÖMER BOĞAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    işRahat olun, çuvalın içindekiler mevcut halleriyle kimsenin işine yaramaz. Oradaki pusula ve zarfların tamamı mühürsüz. Seçim sabahı saat 7'de sandık kurulu oluşturulduktan sonra, tüm sandık görevlilerinin ve müşahitlerin huzurunda pusula ve zarflar sayılıp mühürlendikten sonra geçerlilik kazanıyor. Tüm bu işlemler de sandık kurulu üyeleri tarafından tutanaklara geçirilip imza altına alınıyor. Onun için çuvalın içerisindekilerin ve kimin elinde nasıl bulunduğunun seçim sabahına kadar hiçbir önemi yok.
    Cevapla
  • 33ali 8 yıl önce Şikayet Et
    doğuda halkın çoğu sandığa gitmeyecek sonuç olarak zaten evetler basılacak halkı yormayacaklar
    Cevapla
  • yah_ya_hay 8 yıl önce Şikayet Et
    Kamu kurumlarına çöreklenmiş olanlar 90 yıllık Chp li ve Solcu kafalardır..Değişim gerçekleşemiyor çünkü devleti AHTAPOT misali sarmış bu Chp li AleviSolcular.
    Cevapla
  • yetim mi 8 yıl önce Şikayet Et
    bu acemice hiç profesyonelce değil. çok saçma.. bir hafta önceden dağıtılıyor. alalade biçimde kafeye, eve, işe taşınıyor bu kadar önemli belgeler.. buna bir çözüm bulunmalı. işin ilginç yanı bunun böyle olduğunu hiç bilmiyorduk şimdiye kadar.. hdp'li seçim görevlileri güzelce tam ortaya basarlar artık "evet"leri.. ne saçma yaaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!