Erdoğan'dan Economist'e sert cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 1 Kasım'ına müdahalede bulunan İngiliz dergisine sert cevap verdi.

GİRİŞ 31.10.2015 12:48 GÜNCELLEME 31.10.2015 14:31
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Hisarı içinde yer alan Fetih Mescidi’nde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Seçim güvenliğini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce tüm vatandaşlarıma birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan milli iradenin tecellisi konusunda herkes iradesini şüphesiz bu istikamette kullansın. Bu akşama kadar tüm liderler, siyasetçiler Türkiye genelinde düşüncelerini söylediler, söylüyorlar. Burada vatandaşlarımız kime, nasıl oy kullanacağının tercihini de son ana kadar yapacaktır ve tercihini yaptıktan sonra çıkacak neticeye de milletçe hep beraber saygı duyacağız" dedi.

"SİZE NE? BUNLAR ÇOK ÇİRKİN ŞEYLER..."

İsim vermeden The Ekonomist dergisini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin birliğini beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var. Son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldığı talimatla gerek şahsıma, gerek bazı siyasi partilere yönelik açıklamaları herhalde siz de okuyorsunuz. Bunlar manidardır. Size ne. Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Ama Türkiye’deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek, parti ismi kullanarak ‘sakın oraya vermeyin’ yaklaşımı çok ciddi. Bunlar çok çirkin ve bunun siyasi ahlakla uyuşur bir yanı yoktur. Biz ülkede birliğimizi koruyacak şekilde, terör örgütlerine fırsat vermeyecek şekilde, teröre sırt dayananlara fırsat veremce şekilde inşallah bu nokta anlamlı bir oylamaya gidilir. Bu seçim istikrar ve güvenin devamına yönelik bir seçimdir. İstiyorum ki istikrar kazansın, güven kazansın, Türkiyemiz kazansın” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • turkiyeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatani parcalamak bolmek isteyen teror gruplarina sirtini dayayan siyasi partiler meclise girecek kadar oy alabiliyor insan bastigi dali kesermi tam bir akil tutulmasi yaşıyoruz fazla rahatliktanmi acaba
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz bizim en büyük düşmanımız. Oyunu İngiliz ve ABD'nin sevmediği istemediği tek parti olan AK partiye ver. Erdoğan'ı destekle.
    Cevapla
  • TÜRRRK 8 yıl önce Şikayet Et
    paşaaam, it ulur kervan yürür derler, demekki doğru yoldayizzz,
    Cevapla
  • hun 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis on yıllar sonra uyuyan Türk milletini Allah ın izniyle uyandırdın. Rabbim dünyanıda ahiretini de çok güzel eylesin. Amin.
    Cevapla
  • kürt mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sen bizim başkanımızsın seni kimse cekemedi senin kıymetini bu halk birkere daha gösterecek in şallah ak parti kazanacak varmı bundan dürüst olan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guardiola gönülleri fethetti! Dünya katil İsrail'e olan tepkisini konuşuyor
Japon deprem uzmanı Moriwaki 'hazır olmamız gerekiyor' deyip İstanbul'u hatırlattı!