AK Partili vekilden çarpıcı iddia!

1 Kasım seçimlerinden Diyarbakır'da AK Parti'den milletvekili seçilen Galip Ensarioğlu önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili vekilden çarpıcı iddia!
AK Partili vekilden çarpıcı iddia!
GİRİŞ 02.11.2015 14:09 GÜNCELLEME 02.11.2015 14:11
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da AK Parti'den milletvekili seçilen iki isimden biri olan Galip Ensarioğlu, "Ölenin de, askerde, hastanede olanın da oyları kullanılmıştır. Kırsalda tamamen bir baskı vardı. Bir şehirde yüzde 80-90 oy alınıyorsa, demokrasilerde bu olmaz" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, il binasında 1 Kasım seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti'den aday olanlarla birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Ensarioğlu, seçim sonuçları, çözüm süreci, seçimlerde yapıldığını savunduğu baskılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Çözüm sürecini' de değerlendiren Ensarioğlu, AK Parti oldukça 'Çözüm sürecinin' var olacağını, bunun Cumhuriyet'in en büyük projesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci; Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve geleceğidir. Bu kadar önemli bir projedir. Ama bu çözüm sürecini biz, bir örgüt, siyasi partiyle yapmıyoruz. 'Çözüm süreci'ni Türkiye'nin geleceği için bütün Kürt ve Türk halkıyla birlikte yapıyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesi, hak ve özgürlüklerdeki iyileşmeler ve ülkede yaptığımız ve yapacağımız reformlar hiçbir siyasi parti ve örgüt için değildir. Bu halk, hak ettiği özgürlük ve eşitlik neyse, onun gereğini yapacağız. 78 milyon insan kendini eşit ve hür hissedecek. Şiddetin bir tarafı vardır. Şiddetin tarafı, şiddeti uygulayanlardır. Bu şiddetin tarafıyla çözüm süreci yürütmek zorundasınız. Bunu yapmak güçlü bir irade, liderlik ister ve risk almayı gerektirir. Bu riski AK Parti almıştır ve iradeyi ortaya koymuştur."

"YÜZDE 80-90 OY ALINIYORSA, DEMOKRASİLERDE BU OLMAZ"

Ensarioğliu, 1 Kasım seçimlerinde usulsüzlük ve baskılar olduğu gerekçesiyle itirazlarda bulunacaklarını anlatırken, ölen kişiler adına oy kullanıldığını öne sürdü Ensarioğlu, "Ölenin de, askerde, hastanede olanın da oyları kullanılmıştır. Birçok vatandaş bize gelerek, 'Oyumu kullanmaya gittiğimde, kullanıldığını gördüm' dedi. Vatandaşlarımızın bize müracaat ve tutanakları var. Bir kişinin tüm oyları kullandığını biliyoruz. Birçok yerde bütün oyların kullanıldığını biliyoruz, geçersiz oy yok, bütün oylar bir partiye verilmiş. Bunların dışında, çok ciddi bir baskı vardı. Kırsalda tamamen bir baskı vardı. Bir şehirde yüzde 80-90 oy alınıyorsa, demokrasilerde bu olmaz. 'Burada sorun vardır' demektir. Çok net bir şey ifade etmek istiyorum; Hakkari'de, Şırnak'ta özgür seçimler olsun, baskı olmasın, her şeye yemin ederim ki, AK Parti, HDP'den daha fazla oy alır. Biz bu millete hizmet etmek için yola çıktık. Ölümden korkmayız. Siyaset korkakların işi değildir. Biz bu millete söz veriyoruz; 2019 yılında bunlar yaşanmayacak. 2019 yılında herkes özgürce bu ülkede oyunu kullanacak."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • şamil 58 8 yıl önce Şikayet Et
    hile yapılan yerlerde yeniden seçim yapılsın
    Cevapla
  • Yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu çözüm sürecini. Kürt kökenli vatandaşlarımızın sadece %10 olduğu gibi bi düşünceye kapılmayın. Batıda da hdp ve pkk zulmünden kaçmış ve oylarını size vermiş bi çok kardeşimiz var. Doğudaki halkımızın güvenliğini sağlayın. pkk yı bitirin.
    Cevapla
  • abdurrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru
    Cevapla
  • Veysel BAĞCI 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tayyip Başkan, Sayın Dadutoğlu Başbakan, Sayın Ömerçelik bilmiyorum burada yazılan yorumları okurlarmı? Çözüm süreci söylemi yerine MİLLİ BİRLİK ve KARDEŞLİK ibaresini kullansalar ve bu süreci bunabenzer bir ifade ile başlığını değiştirseler olmazmı?
    Cevapla
  • Kara MG 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hdp nin Max alacağı oy yüzde 6-7 geçemez batıdaki pkk yandaşları sempati besleyen marjinal gruplar beyaz ayrıcalıklı olanlar dahi oy verse ancak ve ancak yuzde 32-33 toplamı olacak şekilde chp nin oy devşirmesi ile yüzde 6- 7 geçebilir. Eğer chp + hdp yüze 32-33 geçiyorsa bilin ki tehdit zorbalık baskı zulüm vardır orada yani doğuda ve güney doğuda bir şehirde max yüzde 0-35 oy alırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...