Sebahat Tuncel hakkında iddianame hazır

Tuncel hakkında terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlandı

Sebahat Tuncel hakkında iddianame hazır
Sebahat Tuncel hakkında iddianame hazır
GİRİŞ 20.11.2015 18:21 GÜNCELLEME 20.11.2015 18:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, 2013 yılındaki Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmasından dolayı ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün raporuna göre, 17 Mart 2013'te Zeytinburnu'nda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) organizesinde gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında yasa dışı sloganların atıldığı, yasa dışı döviz ve posterlerin açıldığı belirtildi.

Söz konusu etkinlikte, BDP yöneticilerinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafıyla 'Öcalan'a özgürlük-Kürtlere statü' ibarelerinin olduğu slayt perdesinin önünde konuşma yaptıkları, konuşmalar esnasında, yandaşları tarafından PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağının açıldığı ve toplantının tamamen yasa dışı bir eyleme dönüştüğü bildirildi.

Bunlara düzenleme komitesi tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadığı aktarılan iddianamede, ''Suç tarihinde milletvekili olan şüpheli Sebahat Tuncel'in söz konusu toplantıya katıldığı ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın görüntüsün yayınlandığı slayt gösterisinin önünde ve PKK/KCK'nın sözde bayrağı açıldığı sırada kısa bir konuşma yaptığı, bu konuşmaların on binlerce kişinin ve basın yayın organları önünde yapılması sebebiyle terör örgütü PKK/KCK ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın propagandasının yapıldığı, toplantının terör örgütünün gövde gösterisine dönüştüğü tespit edilmiştir'' denildi.

Suç tarihinde milletvekili olan Tuncel'in 7 Haziran 2015'te bunun sona ermesiyle dokunulmazlığının kalktığı hatırlatılan iddianamede, PKK/KCK terör örgütünün ideolojisine de yer verildi.

İddianamede, şüpheli Sebahat Tuncel'in ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    bunun tipi zaten iddianame sebebi
    Cevapla
  • Mustafa TOPAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Az az az.
    Cevapla
  • metin keser 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadını dışarıda tutmak suçtur komser tokatladı atın içeri.
    Cevapla
  • Karadeniz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bla bla bla .... ..... .... ...............
    Cevapla
  • vahabo... 8 yıl önce Şikayet Et
    kaç yıl oldu bunu konuşuyorsunuz deymez yaa bunları silin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi