CHP'den Putin açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "CHP ile Putin arasında ne geçmişte ne de bugün hiçbir ilişki yoktur" dedi.

CHP'den Putin açıklaması
CHP'den Putin açıklaması
GİRİŞ 06.12.2015 16:21 GÜNCELLEME 06.12.2015 16:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Koç, CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"CHP İLE PUTİN ARASINDA NE GEÇMİŞTE NE DE BUGÜN HİÇBİR İLİŞKİ YOK"

CHP ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında ne geçmişte ne de bugün hiçbir ilişki bulunmadığını söyleyen Koç, "Hiçbir CHP'li de Putin ile baş başa yürüyüşler yapmış, akçeli ilişkilere girmiş, Türkiye'yi Şangay 5'lisine alır mısınız, almaz mısınız, alırsanız nasıl alırsınız diye pazarlıklar yapmış değildir" ifadelerini kullandı. Sürecin başından itibaren sınır güvenliğinin sağlanması noktasında hükümete destek verdiklerini anlatan Koç, şunları söyledi: "Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere partimizin her kurulundan bu yönde çok önemli açıklamalar yapıldı. Bütün bunlara rağmen Cumhurbaşkanının bir algı oluşturmak için hala CHP'yi suçlaması ve CHP'ye saldırması obsesif kompülsif bozukluk bir başka deyişle hastalık seviyesinde bir takıntının eseri değilse, yalancılıktır, müfteriliktir ve hakarettir."

"BU KONUDA HİÇBİR TEREDDÜT SÖZ KONUSU DEĞİL"

CHP'nin Türkiye'nin egemenlik hakları ve hava sahasının korunması ve buna mutlak saygı gösterilmesini savunduğunu ifade eden Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunda hiç kuşku yok. Bu konuda hiçbir tereddüt asla söz konusu değil. Bununla birlikte dış politika konularında deminde vurguladığım gibi iç politika mülahazalarıyla yapılan sorumsuz beyan ve açıklamaların daha ölçülü bir noktaya çekilmesi hiç şüphesiz önem taşımaktadır. Bu açıklamaların yapıldığı merci neresi olursa olsun, olayın hemen sıcaklığıyla daha sonra yaptığı açıklamaları tevil ederek isterse Cumhurbaşkanlığı makamı olsun, isterse hükümette diğer sorumlu noktalar olsun. Bütün söylediklerim mercileri de kapsayan sözlerdir."

YORUMLAR 3
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    yok ise adam olunda adam gibi yorumlar yapın. yaptıgınız tüm yorumlar öyleki rusya haklı türkiye suclu gibi gösteriyorsunuz. len sizin adam oldugunuzu ve bu ülkenin bir partisi oldugunu nezaman ispatlıyacaksınız?
    Cevapla
  • turan 8 yıl önce Şikayet Et
    peki esad la aranızda münasebet yokmu
    Cevapla
  • Fazlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç gün önce Nur topu gibi bir Rus krizimiz oldu diye benmiydim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor