Bakan açıkladı: 30 bin kişi açık var

Müezzinoğlu, "Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. Şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var" dedi.

Bakan açıkladı: 30 bin kişi açık var
Bakan açıkladı: 30 bin kişi açık var
GİRİŞ 11.12.2015 20:51 GÜNCELLEME 12.12.2015 09:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda Müezzinoğlu, 7 haziran seçimlerinde AK Parti'nin milletin verdiği mesajı aldığını, muhalefetin ise sandıktan çıkan mesajı yanlış anladığını, milleti dert edinmeyen, masa başı hayali hesaplar yapan bir muhalefetin olduğunu anlattı.

Bir gazetecinin, "Sağlık çalışanı açığına karşı yurtdışından doktor ve sağlık çalışanı getirilecek mi?" sorusunu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu konunun yasal altyapısını şekillendirdiğimizde bu sorun da çözülmüş olacak. Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. İnşallah onların da yasal düzenlemeleri bitince, birikimi iyi olan, asgari bazda bizim standartlarımızda veya daha üstü tıp eğitimi almış olanları ülkemizde çalıştırmak istiyoruz. Bizim şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var" diye yanıtladı.

YORUMLAR 5
  • Alptekin 8 yıl önce Şikayet Et
    Herseyimiz ithal olsun istiyorlar sonradan mililikten bahsediyorlar yazık bu milete
    Cevapla
  • Turan 8 yıl önce Şikayet Et
    Disardan doktor getirecek neydi belirsiz kisier.zaten tum devletlerle düşman olmusuz.doktor niyetine ajani casusu haini iceri resmi kanalla girer. Tibbi yeniden yapilandirin.
    Cevapla
  • Aşağılayan adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen yurt dışından mühendis getir, mühendis. Bizimkiler bakkal işletiyor.
    Cevapla
  • Tabiii 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canim, doktor olacak ve standart veya ustunde yurtdisindan buraya gelecek. Gelse bile 3. Dunya ulkelerinden gelir.
    Cevapla
  • Aşağılayan adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyor. 50 bin uzman fazlamız var. Bu sebeple gereksiz ameliyatlar yapılıyor, midenizde bakteri var diye gereksiz endoskopiler, tomografiler... Hepsinin sebebi 50 bin doktor fazlasının istihdam sorunu. Her köşede bir hastane. Siz hasta değilsiniz. Az yiyin, ellerinizi yıkayın, namaz kılın. Hastalanmazsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri