Eski AK Partili vekilin hapsi isteniyor

Eski milletvekili Muhammed Çetin hakkında, Hamdi Topçu'ya hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla hapis istemiyle dava açıldı.

Eski AK Partili vekilin hapsi isteniyor
Eski AK Partili vekilin hapsi isteniyor
GİRİŞ 21.12.2015 15:52 GÜNCELLEME 21.12.2015 17:38

Eski milletvekili Muhammed Çetin hakkında, eski Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla 1 yıl 8 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 18 Şubat 2014'te o dönem İstanbul bağımsız milletvekili olan şüpheli Muhammed Çetin'in Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı VIP Salonuna gittiği ve biletini upgrade etmek istediği belirtildi.

Bu sırada sistemin izin vermemesi üzerine, Çetin'in görevlilere, ''Bana özel muamele yapılıyor. Sizler de maşasınız. Bu işi yaptıran iti ben biliyorum. Benim üst komşumdur. Sizlerle daha sonra hesaplaşacağım, mahkemeye vereceğim. Business olmazsa uçmayacağım, bu uçak bensiz bir yere gidemez'' dediği anlatıldı.

İddianamede, Topçu ile Çetin'in aynı yerde oturdukları, Hamdi Topçu'nun sözlerin muhatabı olduğu gerekçesiyle avukatı vasıtasıyla müracaatta bulunduğu aktarıldı.

Olay yerinde görevli tanıkların da bunu doğrular beyanda bulundukları ve şüphelinin milletvekili seçilememesi nedeniyle yasama dokunulmazlığının olmadığı hatırlatıldı.

İddianamede, şüpheli Muhammed Çetin hakkında ''tehdit'' ve ''kamu görevlisine hakaret'' suçlarından 1 yıl 8 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Başsavcılıkça Bakırköy 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edildi.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!