Erdoğan 'buyur gel' dedi, 'gelirim' diyemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye davet ettiği Noam Chomsky davete cevap veremedi. Erdoğan'ı suçlamakla yetindi.

Erdoğan 'buyur gel' dedi, 'gelirim' diyemedi
Erdoğan 'buyur gel' dedi, 'gelirim' diyemedi
GİRİŞ 13.01.2016 10:03 GÜNCELLEME 13.01.2016 13:36
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin birçok üniversitesinde görev yapan akademisyenler, devleti katliam yapmakla itham ettikleri, skandal bir bildiriye imza atmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün yaptığı konuşmada, 1100 akademisyeni ağır bir dille eleştirerek, "Kendine akademisyen diyen bir güruh Türkiye devletinin topraklarını korumasına dil uzatıyor, bölge halkını tehdit ediyor. Yurt dışından gözlemcileri davet ediyor. Bunun adı müstemlekeciliktir, mandacılıktır. Türkiye bu zihniyetin ihanetiyle 100 yıl önce de karşılaştı. Yalnızca yabancıların sorunları çözebileceğine inanan bir güruh vardı. Bu aydın müsveddeleri devletin katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Doğu’nun ne de buraların adresini bilemeyecek kadar cahilsiniz" diye konuşmuştu.

ERDOĞAN'DAN CHOMSKY'A DAVET

Erdoğan, eleştirisinin yanında o bildiride imzası bulunan Prof. Noam Chomsky'a Türkiye'ye gelerek Doğu ve Güneydoğu'da nelerin olup bittiğini görmesini istemişti. Chomsky, Erdoğan'ın davetine cevap verdi ve Türkiye'ye gelmekle ilgili hiçbir şey söyleyemedi. Chomsky, yalnızca Erdoğan'ın bir yandan IŞİD'i eleştirirken, bir yandan da El Nusra’yı desteklediğini iddia etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah tayyip erdoğana güç kuvvet versin düşman bir değil ki yedi düvelle savaşıyoruz
    Cevapla
  • chomksy 8 yıl önce Şikayet Et
    chomksy denilen adam dilbilim ve siyaset için özellikle bu aydın geçinen kesim için önemlidir. kendisi bir amerikan yahudisidir babası da hahamdır. hatta chomsky nin yüksek lisans tezi de ibranice üzerinedir. her ne kadar bütün dünyada ve türkiyedeki sözde aydınlar arasında pek sevilse de son derece ırkçı bir adamdır. ingilizce nin özelliklerini inceler ve ingilizcedeki özellikleri diğer dillerde göremedeği takdirde o dilleri incelemeye değer bulmaz ve hatta sorunlu bulur. nerden biliyorsun derseniz derslerden biliyorum
    Cevapla
  • OSMANLI TOKADI 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsanda yok ise 'Edep' neylesin medrese, mektep! Okusa Alim olsa yine merkep, yine merkep..! [ Necip Fazıl Kısakürek ]
    Cevapla
  • tabip doktor 8 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre dağdaki çoban bile bunlardan daha aydındır.Çünkü adam görevini yapıyor.Bu karanlık düşünceli yaratıkların ne yaptığı belli değil.Siyaset yapmaktan asıl görevlerini unutmuşlar.O yüzden dünyadaki ilk 500 üniversite arasında Türkiyeden hiçbir üniversite yok.
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    üzüm yemek istememiş bağcı dövmek dururken tek tek açığa düştü hooop bu da etkisizleşti sıradaki gelsin
    Cevapla
  • 1071 KÜRŞAD 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi ermeni başka bir şey beklemek yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."