Seçim vaadi mesaisi başlıyor

AK Parti, seçim vaatlerini hayata geçirmek amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri çıkarmak için kolları sıvadı.

Seçim vaadi mesaisi başlıyor
Seçim vaadi mesaisi başlıyor
GİRİŞ 21.01.2016 10:44 GÜNCELLEME 21.01.2016 10:44

AK Parti, seçim meydanlarında bulunduğu vaatlerini yerine getirmek üzere gereken yasal düzenlemeleri çıkarmak için Meclis’i yoğun bir tempoda çalıştıracak.

11 KANUNUN 35 MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Seçim vaatlerimizi en geç 3 ay içinde yerine getireceğiz” sözü üzerine, vaatlerin zaman kaybetmeksizin yerine getirilmesi için Meclis fazla mesai yapacak. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da çekincelerini belirterek, torba yasa görüşmelerinde genel olarak olumlu oy kullanacaklarını açıkladı. İşçilere yeni haklar TBMM Başkanlığı’na sunulan ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen “Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” Genel Kurul’da görüşülmeye başlandı. 11 kanunun 35 maddesinde değişiklik içeren “Torba Tasarı” olarak adlandırılan kanun tasarısı, doğum yapan, evlat edinen memurlara ve işçilere yeni haklar, muhtar maaşlarına zam, genç girişimcilerin desteklenmesi gibi birçok düzenleme getiriyor.

CUMA GÜNÜ DE ÇALIŞACAKLAR

AK Parti Grup önerisiyle Genel Kurul gündemine alınması için en az 48 saat geçmesi gerekirken tasarı, bu süre bekletilmeksizin gündeme alındı. Cuma günleri tatil yapan Genel Kurul, söz konusu tasarının kabul edilmesi için Cuma günü de çalışacak.

Eyüphan Kılıç - Yeni Yüzyıl

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor