Başbakan Davutoğlu Koç'u anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iş adamı Mustafa Koç'un vefatına ilişkin konuştu.

Başbakan Davutoğlu Koç'u anlattı
Başbakan Davutoğlu Koç'u anlattı
GİRİŞ 21.01.2016 16:18 GÜNCELLEME 21.01.2016 16:21

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iş adamı Mustafa Koç'un vefatına ilişkin, "Türkiye'nin kalkınması, sanayileşmesi bağlamında çok önemli katkılar yapmış bir isim" değerlendirmesinde bulundu.

TAZİYELERİMİ İLETTİM

Davutoğlu, Kongre Merkezinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu'nda "Türkiye'nin Küresel Rolü" oturumundaki hitabının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davos'taki temaslarını sürdürürken, Mustafa Koç'un vefat haberini üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Hastaneye kaldırıldığı andan itibaren takip ediyorduk, ben de Sayın Ali Koç'u aradım, babaları Sayın Rahmi Koç ile birlikteydiler. Taziyelerimi ifade ettim" diye konuştu.

POZİTİF VE OLUMLU BAKAN BİR İSİMDİ

Koç ailesinin Türkiye'de ekonomik büyümenin, sanayinin ve bütün bu süreçlerin merkezinde yer aldığına işaret eden Davutoğlu, "Aile geleneği olarak da Sayın Mustafa Koç hep Türkiye'nin kalkınması, sanayileşmesi bağlamında çok önemli katkılar yapmış bir isimdi. Şahsi olarak da tanıdığım şekliyle hep pozitif ve olumlu bakan yönüyle de iyi bir örnek teşkil ediyordu iş dünyasına" dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYIP

Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta babası Rahmi Koç olmak üzere Koç ailesine de taziyelerini yineleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu," Önemli bir kayıp, inşallah onun aile içinde sürdürmekte olduğu çalışmalar başarılı şekilde devam eder" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı