Özhaseki: O belediyelere el konulmalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yerel yönetime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Özhaseki: O belediyelere el konulmalı
Özhaseki: O belediyelere el konulmalı
GİRİŞ 08.02.2016 13:07 GÜNCELLEME 08.02.2016 13:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Yasası hakkında Habertürk TV'de önemli açıklamalar yaptı. Özhaseki, belediyelere kayyum atanması hakkında, "Belediye Yasası içinde kayyum atanması yok ama bunun çıkmasını doğru buluyorum. Eğer bir belediye teröristlere yardım ediyorsa, gidip el konulmalıdır" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Habertürk TV'de doğu ve güneydoğuya yönelik yapılacak yatırımlar hakkında konuştu. Özhaseki'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

BÜYÜKŞEHİR YASASI ÇALIŞMALARI

"Geçen iki yıllık süre içinde bazı aksaklıklar gördük. Sıkıntılardan bahsedildi, şikayetler alındı, bazı belediyeler bu yasayı tam kullanamadıklarından bahsettiler. Temel mantık itibariyle nüfusu belirli bir yoğunluğa ulaşmış yerlerde Büyükşehir Yasası ilan edildi. 

Bir takım çalışmalar yürütülüyor. Bunlardan biri belediyelerin gelirlerini artırmasına yönelik. Gelirlerin orta bir çizgiye getirilmesi gerekiyor.

YEREL YÖNETİMLERİN GİDERLERİ

Biz Avrupa standartlarında bir yasa yapalım diye uğraşıyoruz. Belediyelerin mali yapılarını güçlendirelim istiyoruz, imarda kolaylık sağlamak istiyoruz. Yetkileri iyi niyet dışında kullanıldığına da şahit oluyorsunuz. Özellikle HDP'li belediyelerin istismar edildiğini gördük. Bütçelerinin yüzde 90'ı merkezi idareden geliyor. Bunları yatırıma dönüştürmek yerine, bunu başka yerlerde kullanıyorlar. Kanun personel gideri olarak yüzde 30'u aşamaz diyor ama HDP'li belediyeler yüzde 90'ları aşmış durumda. Yatırımda da çok bir şey yaptıkları yok. 

Belediye hizmetleri aksarsa, vatandaşların güvenliği tehlikeye girerse İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine mahkemeden tespit yapılır, mahkemeden süre verilir, yapmadığı takdirde İçişleri Bakanlığı yapar. 

YORUMLAR 7
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    halen valilerin yetkisi var niye el koymuyorlar
    Cevapla
  • HAYATİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Millet mi el koyacak o belediyelere..İktidar parti milletvekillerinin yapması gerekenlerini köy muhtarları mı yapacak..El konulmalı deniyorsa o zaman gereği yapılsın..daha ne bekleniyor..
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın haseki mübarek adamsın.Bu milletin inan hepsi senin gibi düşünüyor; ama sayın içişleri bakanım niye bu fikri icrata geçirmiyor anlıyamıyoruz.inanmayan bir ankette bunun için yaptırsın görsün sonucu
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    günaydın, sen değilmiydin bu yasayı çıkartıran
    Cevapla
  • muratmustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan devletin finanse ettiği ve denetiminde olan belediyeler,nasıl oluyordu vatandaşın huzurunu kaçıran ve askerimizi şehit ettiren hendekleri kazıyor, Allah aşkına bu belediye başkanlarının yerine müdür atayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu