CHP'li Bekaroğlu kavga çıkardı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, komisyonda kavga çıkardı.

CHP'li Bekaroğlu kavga çıkardı
CHP'li Bekaroğlu kavga çıkardı
GİRİŞ 16.02.2016 13:44 GÜNCELLEME 16.02.2016 13:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesiyle ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Komisyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçuna ilişkin tartışmalarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanına gelerek sohbet etmeye başladı. Bekaroğlu, Bakan Bozdağ'a, Cumhurbaşkanı'na küfrü kimsenin tasvip etmeyeceğini belirterek, "Biz asla ve asla küfrü savunmuyoruz" dedi. Bu sırada AK Parti'li bir milletvekilinin, "O elini indir" demesi üzerine, Bekaroğlu ile AK Partili Hamza Dağ arasında tartışma çıktı.

'ÖYLE BİR HAVA ESTİRİLİYOR Kİ HERKES İÇERİDE''

Bekir Bozdağ, "Cumhurbaşkanına hakaret" başlıklı TCK'nın 299. maddesinin çok eleştirildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da haksız ithamlarda bulunulduğunu söyledi.

Bu madde kapsamında cezaevlerinde tutuklu 8 kişi bulunduğunu, bir de hükümlü olduğunu bildiren Bozdağ, "Öyle bir hava estiriliyor ki herkes tutuklanıyor, herkes içeride. Rakam burada" dedi.

''iFADELERİ OKUMAYA EDEBİM İZİN VERMEZ''

Elindeki bu suça ilişkin belgeleri gösteren Bozdağ, "Benim buradaki ifadeleri okumaya ahlakım, edebim izin vermez. Bunların hiçbirinin içinde fikir falan yok" diye konuştu.

''ELEŞTİRİ FALAN DEĞİL RESMEN KÜFREDİYORLAR''

Cumhurbaşkanı'na yönelik sinkaflı küfürler bulunduğunu bildiren Bozdağ, "Eleştiri ayrıdır, küfretmek ayrıdır. Bunlar eleştiri falan değil, resmen küfrediyorlar" ifadesini kullandı.

TARTIŞMA ÇIKTI

Bu sırada, muhalefet milletvekillerinin tepki göstermeleri üzerine karşılıklı tartışma yaşandı.

''KÜFÜR NE ZAMANDAN BERİ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ OLDU''

Milletvekillerinin itirazları üzerine Bozdağ, "Sinkaflı, senin eşine, kızına, çocuğuna, sana sinkaflı küfür ederse, sen düşünce özgürlüğü mü diyorsun? Sayın Cumhurbaşkanımıza sinkaflı küfür edenleri düşünce özgürlüğü diye savunuyorsunuz, ona söylüyorum. Küfür ne zamandan beri düşünce özgürlüğü oldu" ifadelerini kullandı.

Komisyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçuna ilişkin tartışmalarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanına gelerek sohbet etmeye başladı.

CHP'Lİ BEKAROĞLU İLE AK PARTİLİ DAĞ ARASINDA TARTIŞMA

Bekaroğlu, Bakan Bozdağ'a, Cumhurbaşkanına küfrü kimsenin tasvip etmeyeceğini belirterek, "Biz asla ve asla küfrü savunmuyoruz" dedi. Bu sırada, AK Parti'li bir milletvekilinin, "O elini indir" demesi üzerine, Bekaroğlu ile AK Partili Hamza Dağ arasında tartışma çıktı.

BEKAROĞLU PROVOKE ETTİ

Mehmet Bekaroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a dönerek, "Ne var, bakan benim arkadaşım, kiminle nasıl konuşacağımı ben biliyorum" dedi.

Hamza Dağ'ın, "Sen kime hesap soruyorsun, gel bakalım" sözleri üzerine Bekaroğlu, "Nereye geleyim, dövecek misiniz, dünya kadar gücünüz var, bir de adam mı döveceksiniz. Bakanınızı mı yiyeceğiz?" şeklinde karşılık verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın önünde yaşanan tartışma, diğer milletvekillerinin araya girmesiyle yatıştı.

YORUMLAR 19
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    milli ğörüş zamanında sana verdiğim oylar bekaroğluna haram zıkkım olsun adam ol adam bekaroğlu ahirette görüşürüz inşallah
    Cevapla
  • tabip doktor 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüşçü milli komünist olmuş çok ilginç.
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    senden hiç bişiy olmaz bekaroglu
    Cevapla
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam küfür etmek düşünce özgürlüğü ise sıradaki bütün küfürlerim chplilere gitsin
    Cevapla
  • kezkic 8 yıl önce Şikayet Et
    bu chp sadece fitnedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi